Amikor megérkezik a baba a családba, az idő mintha egyszerre lassulna le és gyorsulna fel. Szokták mondani, hogy egy kisbaba mellett a napok meghosszabbodnak, viszont a hetek, hónapok, csak úgy repülnek. Ilyenkor rengeteg fontos esemény történik a kisbaba és az egész család életében. Ezeket feljegyezve később felbecsülhetetlen, kézzelfogható emlék lesz a birtokunkban.
Ezt persze többféleképpen megtehetjük. Ahogy minden baba más és más, úgy természetesen mi felnőttek sem vagyunk egyformák. Van aki szeret mindent leírni, naplót vezetni, azt csinosítgatni, de van aki nem ilyen, nem hozza lázba egy szép babanapló és annak töltögetése.
Tartozz bármelyik típusba, a szép emlékek megőrzéséről nem kell lemondanod. 

Kaparós plakát, mint élmény kapszula?

A Baba első élményei kaparós plakáttal minden egyes mérföldkő megtétele könnyen feljegyezhető, hiszen csak le kell kaparni az adott mérföldkő kockát, pont úgy mint egy kaparós sorsjegyet. A plakát 100 vidám képet rejt, melyek lekaparható szürke réteggel vannak befedve, a képek alatt dátum megadási lehetőséggel. Ezzel a plakáttal biztosan nem maradsz le egyetlen “első” esemény feljegyzéséről sem, sőt később sem lesz elfelejtve, az első igazi kacaj mellett az sem, mikor cserélt apa először pelust a babának.:)

Szuper ajándék kismamáknak, babaváró bulira, de magadat is meglepheted vele. Sőt! Még az is előfordulhat, hogy a büszke apukák is örömmel teszik ki az irodában megmutatva kollégáknak, hogy éppen mikor fordult meg a kis trónörökös! Ha külföldi barátaidat szeretnéd meglepni vele, elérhető angol és német nyelven is!

Babanapló csomag (0-1 év)

Ha szeretsz naplót írni és szeretnéd a babád életének első évét egy igazán egyedi és különleges babanaplóban vezetni, akkor válaszd a lapraforgó babanaplót. A csaladinaptar.hu oldalon olyan naplót állíthatsz össze magadnak amilyet csak szeretnél. Te választhatod ki a napló borítóját, a naplót tartó korongokat, sőt a babanaplót díszítő matrica csomagok közül is kedvedre válogathatsz.
De mi is ez a korongos megoldás? A lapraforgó egy olyan füzettípus, ahol a lapokat nem spirál, vagy ragasztó tartja egyben, hanem korongok. Így a füzet teljesen egyedi igényekre szabható. 🙂

+1 – Várandós csomag (Kismama napló)

Már a várandósságod alatt is szeretnél mindent egy helyen vezetni, akkor érdemes beszerezni a kismama naplót, ami a terhesség negyven hetéről szóló tájékoztatót is tartalmazza. Tökéletes lesz számodra. 🙂
Ebben a naplóban minden fontos információ és emlék helyet kaphat, kezdve az orvosi időpontoktól, az összes vizsgálaton át, az érzéseid, gondolatait leírásáig. Pár év múlva ezeket visszaolvasni szuper élmény lesz, és hálás leszel akkori önmagadnak, hogy megörökítetted a sokszor talán lényegtelennek tűnő, ám annál értékesebb gondolatokat, eseményeket is.

Ne feledd, ezek az apróbb mozdulatok később a gyermekednek is óriási kincsek lesznek a félrerakott gyermekrajzok mellett. Minden gyermek és kamasz örömmel olvassa magáról tizenévesen, hogyan várták a születését és mi volt a reakció egy-egy első új élményre.

Szülői gondolataid főként írásban tudod rögzíteni gyermeked számára, a fotó és videó erre kevés lesz.