Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület

A képhez tartozó alt jellemző üres; 271523873_1439155013169750_7566102095424692265_n.png a fájlnév

Hétköznapi Baba-Mama klubént 2019 júliusától tartunk foglalkozásokat Győr Gyárvárosban.

Adószám: 19225658-1-08
Székhely: 9027 Győr, Szeszgyár utca 7. fszt 2.
Számlavezető Bank: OTP
Bankszámlaszám: 11737007-23725065

A klub küldetése, hogy újból felpezsdítse a Gyárvárosban, több mit öt éve szünetelő babás-mamás közösséget.

Várakozásainkat felülmúlta az édesanyák és gyermekeik jelentkezésének a száma. Igyekszünk hétről-hétre színesebbnél-színesebb programokkal hívogatni a csatlakozott vagy csatlakozni vágyó családokat.

A havi foglalkozások kiegészülnek különböző ismeretterjesztő előadásokkal is, (pl.: natúr kozmetikumok, aromaterápia, hozzátáplálás stb)

De megfordult már nálunk kreatív-önismeret fejlesztő pszichológus, dietetikus, fogász és szoptatási tanácsadó is.

Ilyen és hasonló programokkal igyekszünk kizökkenteni az anyukákat a “pelenka csere-etetés-altatás Bermuda háromszögből”. Fontosnak tartjuk, hogy a friss, “kezdő” édesanyák tapasztalatokat tudjanak cserélni a már gyakorlott édesanyákkal. Azáltal, hogy önmagukhoz hasonló helyzetben lévő közösséggel találkoznak, könnyedén túl tudnak lendülni azon, hogy pl. “Miért nehézkes a hozzátáplálás?” “Mi állhat a nem átaludt éjszakák mögött?”, vagy, hogy miért érzi magát valaki “rossz anyának”. Teljesen normális, ha ezek a kérdések alkalmanként felütik a fejüket, viszont, ha nincs segítség, nincs egy támogató háttér, könnyedén rossz közérzethez, akár depresszióhoz, illetve családon belül a kapcsolatok megromlásához vezethet.

Az anyukák feltöltődése mellett, fontosnak tartjuk a babák mozgástani, zenei és szociális fejlesztését. Kutatások bizonyítják, hogy sokkal egyszerűbb lesz a majdani közösségbe szoktatás, ha már pici korban hozzászoknak a közösséghez.

Nagyon jó látni, ahogy néhány alkalom után már megismerik egymást a picik.

A 2019-től, sok anyukával és babával ismerkedtünk meg, folyamatos az igényfelmérés, a programok jellegével kapcsolatban. Igyekszünk azon dolgozni, hogy a gyárvárosi és likócsi édesanyáknak ne kelljen messzire utazni, ahhoz, hogy a kedvükre való kikapcsolódási lehetőséget megtalálják.

Természetesen egyesületünk a móka és kacagás mellett a segítségnyújtásról is szól. Lelkes anyukák csapatával, védőnői segítséggel, több rászoruló családot ajándékoztunk meg karácsonykor – Ezt a folyamatot rendszeresíteni szeretnénk, hogy egyre több nehéz helyzetben lévő családnak lehessen szebb az Ünnepe. A kapunk Mindenki számára nyitva áll. Ne zavarjon meg, hogy az egyesületünk nevében szerepel két városrésznek a megnevezése. Minden lelkes anyukát és picikét – a családi és apás programokra persze édesapákat is szeretettel várunk.

https://www.facebook.com/gyarvarosibme