Fesztiválról

Május 29-június 4 között új köntösben, de a már tavalyi évben megismert lendülettel és sokszínűséggel kerül megrendezésre a Győribaba Fesztivál (korábbi nevén Győri Születés Hete Fesztivál).
https://fb.me/e/1HO9VlJom

Az 1 hetes programsorozat – melynek fővédnöke Dr. Dézsi Csaba András
polgármester úr – magába foglal minden család tervezéssel, várandóssággal, szüléssel, gyermekágyas időszakkal és kisgyermek gondozással kapcsolatos Győri és környéki szolgáltatást, terméket, aktivitást – így célzottan és attraktívan juttat el hatalmas információhalmazt a résztvevő családokhoz, fiatalokhoz.

Nyitónapunk 2022.05.29-én vasárnap az előző években már megszokott módon babakocsi felvonulással indul a Belvárosban!
A felvonuláson részt vehetsz feldíszített vagy dísztelen babakocsival, kismotorral, futóbiciklivel, hordozó kendőben – mindegy, hogy csatos, rugalmas, karikás – vagy csak egyszerűen sétálva 🙂
A nyitónapi programnak a Győri Művészeti és Fesztivál Központ közreműködésének köszönhetően a Zichy Palota udvara ad otthont, ahol a hetet megnyitja Dr. Dézsi Csaba András polgármester úr a fesztivál fővédnöke, majd elsőízben adjuk át a Győribaba Bölcsőt.
Az átadó után a Bábos Mesekuckó előadását tekinthetik meg a résztvevők.
Részletesebben:
08:30-tól gyülekező és regisztráció a Baross Út elején (a Szökőkútnál)
09:40 Felvonulás a Belvárosban (útvonal hamarosan)
10:10 Megnyitó tart
– Dr. Dézsi Csaba András Polgármester Úr a fesztivál fővédnöke
– Bokkon Viktória és Hidvégi-Vas Éva a fesztivál főszervezői
– Győribaba Bölcső átadó
10:30- Bábos Mesekuckó előadása
Bábos Mesekuckó, az értékes együttlét. Egy olyan baba-mama foglalkozás, mely teljesen a kisgyermekek igényeire épül, ezek pedig a mese, báb, mozgás, dalolás és az alkotás nyújtotta öröm. A bábos mese segít lelassulni felgyorsult világunkban.
https://fb.me/e/2vwsDHRZj

A hét minden programját napi bontásban megtalálod a Győribaba Fesztivál menüpontban!

A hagyományhoz híven az idei fesztivál is az ajándéksorsolással zárul!
Zárónapunknak 2022. Június 4-én Árkád Győr Bevásárlóközpont ad otthont
Részletesebben:
9:30-10:15 Kalap Jakab műsora
10:20-11:00 Ajándék sorsolás
11:00-11:45 HAngol zenés produkció
Az ajándéksorsoláson mindenki részt vesz, aki minimum 1 programon részt vett a Győribaba Fesztivál egyhetes programsorozatán!

Keresd a programok helyszinén a jelenléti ívet és nyerj!
https://fb.me/e/2shC0v0AJ

Gyere és légy’ részese Győr legcukibb babakacajaival telt fesztiváljának 🙂

Az idei évben, a fesztiválon egy nemes ügyet is támogathatsz, “Kapaszkodó jegyet” vásárolhatsz!
A “Kapaszkodó jegy” egy részletet szimbolizál: sok nap várakozást, több óra vajjúdást, esetleges császármetszést, majd 12 óra ágyban fekvést egy nagy hasi műtét után, végül felállást – melyhez jól jön a segítség!
A “Kapaszkodó jegyek” által beérkezett adományok nagyrészéből a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Szülészeti Osztályára ágyi és fürdőszobai, falra szerelhető kapaszkodókat szeretnénk vásárolni, az édesanyák felépülésének megsegítése érdekében!
Jegyeinket a fő helyszínen találod! – Ha szültél már és tudod milyen, azért, ha nem szültél még azért… érdemes támogatnod a kezdeményezést <3

Részt vennél előadóként? Támogatnád ezt a mindent összefoglaló kezdeményezést?
Írj nekünk: fesztival@gyoribaba.hu


Előadóink:

Adorján Barbara Mosonmagyaróváron él, férjével és 2 gyermekével. Foglalkozását tekintve gyermek szakgyógytornász. A gyakorlati munka mellett az egyetemi oktatásban is tevékenykedik. Előadása az idegrendszeri éretlenség jeleivel, kezelési lehetőségeivel csecsemő és kisgyermekkorban foglalkozik.

Albert Nóri szülésfelkészítő tréner, haptoterapeuta, gyermekágy- és szoptatás-támogató dúla, pedagógus, KoroKan várandós és gyermekágyas masszőr. Hivatása, hogy minden hozzá forduló kismamának, anyának és apának a lehető legszemélyreszabottabb és legteljesebb támogatást nyújtsa abban, amire nekik éppen szükségük van. Munkája során az elmúlt lassan évtizedben folyamatosan képezte és képzi magát, hogy naprakészen és hitelesen tudjon segíteni. Nagyon fontos számára a lélek és a test egyensúlya, a problémák lelki vonatkozásainak feltárása, és így a holisztikus szemléletű támogatás minden helyzetben, legyen az szülésre felkészülés, szoptatás, altatás, gyermeknevelés, vagy éppen az elválasztás témája.

Apró-Floszberger Dorka a DoborkA pelusok és mosható kiegészítő termékek megálmodója és készítője. Célja, hogy segítse a családokat a kevesebb hulladék termelésében főként életük kisbabás időszakában. Kézműves termékei egyediségük mellett környezettudatos szemlélettel készülnek a család legkisebb tagjainak és az anyukáknak. Kisfiával piciként kezdte a mosizást, így 2018 őszén beszippantotta ez a világ, minden percét szerette. Hamar a magyar készítők pelusaira váltott, majd az első pelenka megvarrása után, sok próba és tesztelés következett, végül a hobbiból vállalkozás lett. Szerette volna megmutatni az élvezhető mosizást más anyukáknak is, ennek az Összetartuzunk! – baba-mama klub találkozói adtak lehetőséget! https://www.facebook.com/DoborkA.pelus https://www.instagram.com/doborka.pelus/

Bedi Margó: Ki Ő? Elsősorban édesanya és nagymama, másodsorban reflexológus és aromaterapeuta. Eredetileg könyvelő a végzettsége, de a lánya születése után még fontosabbá vált az egészség, az egészséges életmód, ezért elkezdte keresni azt a segítő területet, ahol kiteljesedhet. Hálás, mert megtalálta az utját, a legősibb és legszelídebb gyógymódokat, a reflexológiát, a gyógynövények és az illóolajok világát. Reflexológusként és aromaterapeutaként több, mint 30 éve segít a családoknak a fizikális és lelki problémáik megoldásában, különös tekintettel a babavárás, a szülés, valamint a baba mindennapjainak megkönnyítése (pelenka kiütés, koszmó,alvás, fogzás stb.) érdekében.

Besenyei Andi a Toppantó oktatási és franchise program alapítója és a Toppantó a gyermekekért alapítvány elnöke. Azt vallja, hogy a játék a gyerekek elsődleges örömforrási lehetősége, és ezzel együtt a legjobb tanulási módszer az életkori sajátosságaikból adódóan. Hiszi, hogy a játék minden alapja, hogy mindenkinek szüksége van rá, minden életkorban. Nap, mint nap azon dolgozik, hogy integrálja a gyerekek és a családok mindennapjaiba a kultúránk adta lehetőségeket, hisz ez határozza meg identitásunkat, nemzeti hovatartozásunkat és összeköt bennünket a világ minden pontján. A Toppantó foglalkozások során a gyermekek és szüleik is közelebb kerülnek a népi játékokhoz, zenéhez, dalokhoz és a néptánchoz, ami minden életkorban élményt ad és közösséggé formálja a résztvevőjét. Korosztályi bontásban adjuk át ezt a csodát kollégáimmal, a baba-mama, bölcsődei és óvodás foglalkozások alkalmával, hiszen a Toppantó küldetése az, hogy a hagyományos értékeket képviselje, egy modern világban. https://www.facebook.com/toppanto/
https://toppanto.hu/ https://www.instagram.com/toppantogyerekek/?hl=hu

Bölcs Diána gyógypedagógus, TSMT terapeuta, önismereti coach. Ikrényben él családjával, 2 gyermek édesanyja. Nagyon szereti a munkáját, szeretia hozzá érkező gyermekeket komplexen látni és így megtalálni azt a megoldást, ami legjobban fejleszti őket, segíti a családokat. A gyermekek fejlesztése mellett a felnőttképzésben is tevékenykedik önismereti tréningek tartásával, továbbá a Személyiségfejlesztő Akadémia oktató is. Az alábbi területeken tud segítséget nyújtani a hozzá forduló családoknak: TSMT terápia, Longikid szűrővizsgálat, 3 hónapos kortól Komplex mozgásterápia, GOH-GMP diagnosztika, Beszédészlelés, beszédértés terápia, Iskolaérettségi vizsgálat Tanácsadás https://www.facebook.com/tsmtgyor https://bolcsdia-tsmt.webnode.hu/

Bozsaky Ágnes a Pöttöm fejlesztő vezető gyógypedagógusa. Fejlesztője 3 éve nyitotta meg kapuját. Autizmusban és ADHD-ban érintett gyermekekkel foglalkoznak, foglalkozik. Komplex terápiarendszert dolgozott, ki, hogy megkönnyítse a gyerekek és családtagjaik mindennapi életét. 2021-ben abban a megtiszteltetésben volt része, hogy A Szikra Tehetséggondozó Alapítvány felhívására a szülők az év gyógypedagógusának választották. Azontúl, hogy gyermekekkel foglalkozik ő maga is egy kisfiú büszke anyukája ezért is fontos számára, hogy aktív résztvevője legyen a Győribaba Fesztivál rendezvénysorozatának. https://www.facebook.com/pottomfejleszto

Csörgei Bianka, az ELTE Társadalom Tudományi szakán végzett, mint szociális munkás. Várandóságát megelőzően, családsegítőként dolgozott, amit a saját maga nehézségeivel együtt élveztett és szeretett.
Kisfia születését követően, mint minden édesanya Ő is eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha indítana egy vállalkozást. Az alap szakmáját, nem szerette volna otthagyni, a segítőszándék továbbra is motiválja, viszi előre, így született meg, az „Édes kis angyalkám” projekt, ahol a perinatális gyászon átesett édesanyákat, és édesapákat szeretné támogatni. A projekt keretein belül, jelenleg egy gyászfeldolgozást segítő naptáron dolgozik.

Csapó Dorina Modern táplálkozástudományi szakember, edző, többszörös fitnesz bajnok.

Dr. Almási Anita, az ALMA Consulting megálmodója, life és business coach, végzős Érzelmi intelligencia fejlesztő – Személyiségfejlesztő szakember, 2 gyermek édesanyja. Győrben 2019 óta egyéni és csoportos formában segíti, mentorálja azokat, akik életükben éppen kihívással, nehézséggel küzdenek, többek között édesanyákat. A szülővé válás folyamata különleges, mely lehetőséget biztosít saját fejlődésünkre, a nehézségekkel való megküzdéseink csiszolására. A babavárás és a baba megszületését követő időszak számos új élethelyzettel, érzésekkel teli, ahol jól jöhet a támogatás. Hatékonyan tud segíteni többek között; új szerepedbe való belehelyezkedésbe, az elfogadásban, a szülővé válásban, az anyaságban megélt kihívások feldolgozásában, miközben kapcsolatod mélyülhet önmagaddal, gyermekeddel és környezeteddel a folyamat során, érzelmi intelligencia területeid fejlődnek. https://www.facebook.com/almaconsultinggyor

Dr. Farkas Dorottya feleség, gyógyszerész, 2 gyönyörű kislány édesanyja és Kangatrainer. A testedzés (legyen az aerobic, futás, TRX) mindig része volt az életének. Titkon mindig vágyott rá, hogy egyszer majd Ő is taníthasson másokat. A gyerekek születése után megtapasztalta, milyen nagy szüksége van ilyenkor egy anyának a testi-lelki egyensúly visszanyerésére. Ő is szenvedett a rectus diastasis problémájától, hátfájástól, és sok-sok kérdéstől, bizonytalanságtól. Elkezdte ezekkel a problémákkal foglalkozni, szakmai segítséget is igénybe véve. Egy idő után biztossá vált benne, hogy szeretne más anyukáknak is segíteni, hogy ismét teljes értékű, magabiztos nőnek érezhessék magukat. https://www.facebook.com/drfarkasdorka

Dr. Mirzah-Gerely Nóra vagyok, kineziológus-coach. Tevékenységei során azokra a nőkre fókuszál, akik még a gyermekvállalás, családalapítás előtt állnak, viszont csomó hozott, örökölt mintáik, félelmük, kialakult negatív énképük, alacsony szintű önbecsülésük van, és szeretnének ezekkel megküzdeni, hogy magabiztosan lépjenek a jövőjük felé.
Abban segíti őket, hogy ne azt érezzék, hogy a nagybetűs élet, az anyaság egy folyamatos küszködés, erőt próbáló, erőn felüli, hiábavaló mókuskerekezés, önfeladás, hanem “előre” felépítsék azt a magabiztosságot, amellyel el tudják hinni magukról, hogy képesek az életben magabiztosan helytállni, még akkor is, ha a család, gyerekek mellett egyéb tennivalóik is lesznek, mindezt úgy, hogy nem kell lemondaniuk az álmaikról, sőt, álmodhatnak többet is, nagyobbat is, mást is. https://www.facebook.com/lelekebredes

Dr. Pelczmann Tímea az ELTE gyógypedagógiai karán végezte el az alap- és a mester képzést is. Szakterülete a szomatopedagógia.
A korai fejlesztés mellett óvodáskortól  időskorig foglalkozik mozgásterápiával – a hagyományos gyógytornától kezdve egészen a kinezio tape és az NRX applikációk készítéséig, az egyéni szükségleteknek megfelelően.
Mindemellett gyermekjóga oktatóként és jogászként is tevékenykedik.
Jelenleg főállásban egy 2 éves kislány boldog édesanyja. https://www.facebook.com/meamozgas

fbt

Fodor Virág óvónéni, tánctanár, neveléskutató, a Viruló, a #Napigyerekszáj és a NeuroNevelés megálmodója. Több mint 10 éve foglalkozik kisgyermekekkel, családokkal. Találkozhattok vele különböző gyermek foglalkozásokon, táncos eseményeken és családi rendezvényeken. Emellett szülőknek segít nevelési kérdésekben. Természetesen online is rengeteg ingyenes tartalommal vár titeket Facebook csoportjaiban, így érdemes követni. https://www.facebook.com/groups/1109354682790458 www.virulo.hu www.virulo.hu/baba-mama-elmeny-tabor-gyor www.virulo.hu/mosoly-tabor www.neuroneveles.hu

Gerbert Judit kisgyermekkori művészeti nevelő. 2013-ban végezte el a Gróh Ilona által kidolgozott Ringató-módszer tanfolyamát. Hivatása, hogy minden kisgyerekes családhoz eljusson a közös éneklés öröme. A módszer segíti a korai szülő-gyermek kötődést, a mondókák, ölbéli játékok jótékony hatással vannak a ritmusérzékre, a finommotorikára, az idegrendszer fejlődésére.
Fontosnak tartja az éneklés stresszoldó-, nyugtató hatását, hiszen amikor éneklünk, kikapcsol az agyunkban a félelmért, szorongásért felelős terület. És ez csak néhány ok, hogy miért nélkülözhetetlen az élő énekszó, melyet válogatott dal- és mondóka-anyaggal ad át közel egy évtizede a hozzá járó családoknak. http://www.gerbertjudit.hu https://www.facebook.com/mitenekeljotthongerbertjudit

Győri Babahordozó Klub: A negyedik trimeszter fontossága és a babahordozás, mint segítség ebben az időszakban.
A kisbabák természetes igényüket fejezik ki azzal, hogy szüleik közelségére, simogatására vágynak. Az érintés, a testkontaktus az ember élettani szükséglete. Ehhez nyújt baba és szülő számára egyaránt remek megoldást a hordozás. A hordozás élettani jelentőségéről, a megfelelő hordozási módról és eszközökről szól bemutató! https://www.facebook.com/gyoribabahordozoklub

G.Németh Katalin Intim Medical gátizom torna tréner. Kis csoportos és egyéni gátizom torna tanfolyamokat tart Győrben. 9 órában elméleti és gyakorlati oktatást kapsz, a végén pedig személyre szabott gyakorlatsort ad, amit otthon tudsz végezni. A női testünk csodája a várandósság és a szülés. A rendszeresen végzett gátizom torna segít abban, hogy a medencefenék izmaid bírják a megnövekedett terhelést, a gátizom lazító technikák pedig a problémamentes szülést segítik. A medencefenék izmainak jó állapota tehát hozzájárul a várandósság problémamentességéhez, és a szülés utáni regenerálódást is segíti. https://www.facebook.com/gatizomerositoprogramgyor/?show_switched_toast=1&show_invite_to_follow=0&show_switched_tooltip=0&show_podcast_settings=0&show_community_transition=0&show_community_review_changes=0

Hajdu Anita angoltanár és Angol Kalauz foglalkozásvezető. Kisgyermekei megszületése után kezdett el érdeklődni a korai nyelvelsajátítás iránt. Az Angol Kalauz pedagógusképző programjában elvégezte a babaangol és az ovisangol foglalkozásvezető képzést.
Az Angol Kalauz módszer segítségével játékosan, élményekkel gazdagodva, zene, mondókák, ölbéli játékok, sok mozgás és bábozás segítségével vezethetjük be a gyerekeket az angol nyelv világába. Hisz benne, hogy a korai jó élmények és a gátlások nélküli angol játék segíti a gyerekeket, hogy később is sikeresek legyenek az angol nyelvben. https://www.facebook.com/angolfoglalkozasok/

Hoffman Erna integrál tanácsadó. Egy olyan mentálhigéniás, alternatív segítő szakember, aki wilberi integrál szemléletű elméleti képzést kap a nyugati pszichológiai iskolákból, pszichoterápiás eljárásokról és a spirituális irányzatokból. Gyakorlati képzése kiterjed a tiszta és terápiás kommunikációra, terápiás, segítő beszélgetésre, saját klienssel való munkára, annak szupervizióban történő feldolgozására.
Különböző módszereket tanult, így a legmegfelelőbb módon tud segíteni a teljesebb élet felé.
Egyéni kliensekkel dolgozik és női köröket is vezet. Alapszakmája kozmetikus és erre kidolgozott egy komplex kezelést, ami magába foglalja a masszázst, illóolajokat, kozmetikai kezelést, – leginkább a különböző minőségű érintésekre fektetve a hangsúlyt.

Horvát Lilla gyerekkora óta a sport foglalja el a központi szerepet az életében, ezt tanulta, és az egyetemi éveitől fogva ebben dolgozik. Viszont amikor várandós lett, egy teljesen új világ nyílt ki számára e téren. Megérezteazt a különbséget, amit kismamaként a szervezet leterheltsége, és más állapota okoz. Várandóssága alatt, egészen a szülés előtti napig heti 2-3 kismamatornát tartott, ami nagyon sokat segített jó fizikai állapota és lelki egészsége megtartásához, illetve a szülés alatti mindenfajta kihívásban is! Kisbabája születése után a regeneráló edzéseket sajátította el, LoveYourBelly oktató lett. https://www.facebook.com/horvath.lilla.kismamatorna
https://instagram.com/horvath.lilla.kismamatorna?r=nametag
http://www.helloanya.hu

Józsi Miléna 26 éve tanított először nyelvet gyerekeknek, először csak hobbyként, mostanra pedig ez lett az élete! Családja kétnyelvű (német-magyar) és több évig élt külföldön is, ahol elsősorban az angolt és a hollandot használta. https://www.facebook.com/lurkokuckogyor

Kicsák Péter 25 éves. Szakmáját tekintve szociológia szakon végeztt. Tanulmányai a gyerekek felé irányult később. Neurofeedback trénerként is dolgozik itt Győrben a Myneuro központban. Jelenleg Pöttöm fejlesztőben autizmusban érintett gyerekekkel foglalkozik viselkedés terápia alapokkal és egyéni és kiscsoportos baba és gyermekmasszázs foglalkozásokat is tart. https://www.facebook.com/pottomfejleszto

Kojnok Adrienn két gyermek édesanyja, eredeti végzettségenyelvtanár. Olyan nyelvtanár, aki mindig is alternatív módszereket alkalmazva próbálja tanítványait az idegen nyelvre megtanítani.
Ahogy a tanításban úgy a gyereknevelésben is fiatal kora óta kereste az alternatív, szeretetteljes megoldásokat. Így talált rá 2014-ben a Pozitív Fegyelmezés (PF) módszerére. Szülőként először elvégezte a szülő tréninget majd az oktatói tanfolyamot, ami után pozitív fegyelmezés szülőoktatóvá vált. https://www.facebook.com/Pozit%C3%ADvan-fegyelmezek-106176314307984

Kokas Gábor gyakorló édesapa és férj. Apasági karriere 8 éve kezdődött, amikor párjával együtt örültek a teszt két csíkjának. A ma már négy tagú családjuk részének lenni öröm, kihívás, és nagyon tanulságos. Ezekből a tanulságokból igyekszik meríteni, és átadni tapasztalatait, meglátásait a férfilét néhány kérdését körüljárva. https://www.facebook.com/Gondolatok-Kokas-G%C3%A1bor-103175848397726

Kovácsné Kocsis Magdi babamasszőr, babamasszázs oktató, babajóga oktató. 2020-ban találkozott először a babamasszázzsal. Már akkoriban is imádott gyerekekkel foglalkozni, így nem is volt kérdés, hogy elvégez egy tanfolyamot. Azóta számos babamasszázs tanfolyamot tartott szülőknek, hogy segíthessék gyermekük testi-lelki fejlődését. Időközben kisgyermeknevelőként végzett, amely csak tovább fokozta a gyermekek iránti szeretét. Ebben az évben a babamasszázs mellett indult útjára a ManóJóga Mozgásprogram. https://www.facebook.com/babamamatanoda.gyor

Kovács Bernadett ének-zene tanár. A Ringató programnak 2019 óta a tagja, 2021 őszétől pedig a Rábaközben várja a zenélni szerető családokat. Hiszi, hogy a közös éneklés, mondókázás, ölbéli játékok úgy gazdagítják a legkisebbek lelkét, hogy közben a velük zenélő felnőtteknek is igazi élményt nyújtanak, ebben segíteni pedig számára igazi megtiszteltetés.
https://www.facebook.com/ringatorabakoz/

Kovács-Mészáros Renáta gyógytornász/fizioterapeuta LoveYourBelly oktató. 2009-ben végezett a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán Zalaegerszegi Képzési Központjában. Fő tevékenységi területe a mozgásszervi rehabilitáció, balesetek, műtétek utáni rehabilitáció. Munkája során több esetben találkozott szétnyílt hasizommal nők és férfiak, szült nők mozgásszervi rehabilitációja kapcsán. Érdekelte, hogy tud a pácienseinek leghatékonyabb módon segíteni és jó életminőséget biztosítani a hasfali sérülésük ellenére. A LoveYourBelly egy hatékony hasizom reedukáló módszer, amely lépcsőzetes rehabilitáción alapszik. Számára mozgásszervi szakemberként a módszer azért szimpatikus, mert a hasizmokkal együtt a hátizmok és helyes testtartás megtanítása is fontos szerepet kap a rehabilitációban.
2022. márciusától az Alfa Mozgásműhely életének összerendezése is a feladata, ahol igyekszik 0-99 korosztályig lehetőséget adni, hogy a mozgás örömét minél többen megtapasztalják. https://www.facebook.com/AlfaMozgasmuhely

Lángh Éva első sorban gyógymasszőr, ezen felül Családállító, Integrált Craniosacralis Biodinamika Kezelő, Kinesio Taping terapeuta, Flossing kezelő, valamint Funkcionális Fascia Tréner, Sportprevenciós- és Rehabilitációs Tréner. 2021-ben találkozott az FDM (Fascial Distortion Model) módszerrel. Mozgásszervi problémák megoldásában a lehető legjobb. Azért is szereti, mert Babáknak is lehet segíteni vele (Baba FDM) https://www.gyogyulasgyor.hu/ https://www.facebook.com/Gyogyulasgyor
https://www.instagram.com/e.langh/

Nemes Evelin Kismama és baba-mama jógaoktató
Több mint 7 év aktív jógagyakorlás után elvégeztem a kismama és baba-mama
jógaoktató képzést, mely teljesen lenyűgözött. Most lehetőségem nyílik a
megszerzett tudást kismama jóga keretében átadni és segíteni a várandós
anyukákat ezen a csodálatos, de olykor kihívásokkal teli úton. Egy olyan
mozgásformát szeretnék mutatni, mely óvatosan átmozgat, kellően ellazít,
miközben erősíti a baba és mama közötti kapcsolatot már a pocakban is. A
légzésgyakorlatok, valamint a gátizomtorna segítségével elősegíthető a
könnyebb szülés és a gyorsabb regenerálódás. Várlak sok szeretettel egy 90
perces elcsendesedésre és kikapcsolódásra az Arany 36 villában,
Győrújbaráton.

Orbán-Happ Adrienn tanító, óvodapedagógus, TSMT terapeuta. Óvodapedagógusi tevékenysége mellett 3 hónapos kortól 11 éves korig foglalkozik olyan gyerekekkel, akik idegrendszerének érése lassúbb, mely több területen is megmutatkozhat. Pl. mozgásban késés, eltérés vagy kimaradás tapasztalható, nem indul meg a beszéd, magatartási problémák jelentkeznek stb. A terápia megfelelő fejlődése érdekében szorosan együttműködik a társszakmák képviselőivel. https://www.facebook.com/Happ-Adrienn-TSMT-fejleszt%C5%91-torna-107430245201607/?ref=page_internal

Pápai Erzsébet hastánc oktató. A tánc, és a mozgás mindig is érdekelt, vonzott. Mielőtt bárhol láthattam volna más táncosokat, a családi legendárium szerint folyamatosan táncoltam. Kislányként a Győri Balett előadásain találkoztam először a tánc színházi, profi formájával. Színpadra szánt koreográfiákat először, jazz-balett órákon tanultam általános iskolásként. Egy sérülés miatt viszont ezt abbahagytam. Jó néhány év táncnélküliség után a véletlen (a sors?) viszont összehozott ezzel a csodával, amit hastáncnak nevezünk.http://www.selenahastanc.com/

Pintérné Fehér Alexandra Győrben él férjével, és három gyermekével. A Szegedi Tudományegyetem angol szakán végzett, és az USA-ban töltött 3 hónapot, hogy fejlessze a nyelvtudását. Gyermekei születése előtt angol nyelvű vevőkkel foglalkozott egy ügyfélszolgálaton. Harmadik gyermeke születése után döntött úgy, hogy belevág a vállalkozói létbe, és a Mom Time foglalkozás keretein belül együtt angolozik az anyukákkal, amíg a gyerekek körülöttük játszanak. https://www.facebook.com/profile.php?id=100073638253301

Rácz Petra Anna
https://www.facebook.com/fonix.coaching

Róna Gabriella Aromaterapeuta, fitoterapeuta, kineziológus, access bars facilitátor. Célja a testi-lelki egészség megőrzése és helyreállítàsa, a biztonságos és hatékony illóolajhasználat megismertetése az emberekkel. Komàromban a Libella Szalonban dolgozik, ahová ha betér az ember, felöltözik a lélek. Emellett háromgyerekes édesanya, majd egy évtizedes saját tapasztalattal is rendelkezik a gyerekek aromateràpiàjàban, amit szívesen oszt meg másokkal. https://www.facebook.com/libellaszalon

Szabó Melinda Babamasszőr és Babamasszázs oktató, egy örökmozgó 3 éves kislány édesanyja. A mozdulatok szerelmese. Azoké a mozdulatoké, amelyek emberi történetekről szólnak, bölcsességükkel igazságokat tárnak fel, megérintenek, Játékosságukkal átalakítanak. Sokat köszönhet az ilyen mozdulatoknak és mesélőiknek egyaránt, hiszen segítették ráébredni: a leggyönyörűbb mese az, amit saját magunk írhatunk.
Az élete történetének meséjében a mozdulatoknak és az érintéseknek különösen fontos szerepük van. Minden sejtünknek van szíve, és amikor szeretünk, testünk minden sejtmagja felragyog, letisztulnak gondolataink, beindul a lélek és a test öngyógyító működése. Célja, hogy minél több kiegyensúlyozott Édesanya és Család legyen a környezetében. https://www.facebook.com/mandalababamama

Szalai-Nagy Adrienn 2 kisgyermek anyukája. 2018-ban kezdett el banki területen dolgozni kezdve a lakástakarékokkal, majd ezt a kört hamar tovább bővítette a hitelekkel, melyek magával hozták a családtámogatási lehetőségeket is. Így mára már CSOK, Babaváró támogatás és Otthonfelújítási támogatás kérdéskörében is lehet hozzá fordulni. Nagyon sok sikeres családtámogatási igénylésén van túl, sok tapasztalattal rendelkezik ezekben a kérdéskörökben. Voltak könnyebb és bonyolultabb esetek is, de mindent megoldott.

Szücs Enikő két gyermek mamája, újságíró, Az érintés varázsa – Babamasszázs című könyv szerzője. Könyve a Líra Kiadó Zrt. terjesztésében elérhető a hazai nagy könyvesboltok polcain. De szívesen vesz részt rendezvényeken, ahol személyesen beszélhet a babamasszázs világáról a kismamáknak.

Szabóné Bodnár Viktória mozgásfejlesztő gyermekjóga – oktató és baba -mama jógaoktató, két gyermek édesanyja. A gyermekek játékos mozgásfejlesztése mindig a szíve csücske volt s ez igazán akkor teljesedett ki, amikor rátalált a jóga móka rendszerre. Egy ilyen jóga órán komplex módon fejlődik egy gyermek egyensúlya, koordinációja közben hatunk az érzelmekre is egy olyan fejlesztés keretein belül, aminek minden pillanatát átszövi a mese és játék. A baba-mama jóga pedig egy minőségi együtt eltöltött időt ajándékoz minden édesanyának és babájának. https://www.facebook.com/J%C3%B3ga-m%C3%B3ka-Vikivel-106657581812023

Timár Adrienn posztnatális edző, LoveYourBelly oktató 2017 óta. Győrben tart workshopokat és csoportos edzéseket. Őt is érinti a szétnyílt hasizom problémája, 3 kisgyereke van. A MommyBuilder edzések komplex Core edzések az anyukákra hangolva. A tematikája központja a Core izmok funkcionális megerősítése, a szülés után megváltozott test helyes edzéséhez elengedhetetlen tudás anyagot ad át az edzéseken. Újdonsült anyukaként is formás, egészséges testet, hatékonyan, gyorsan, széles mosollyal az arcunkon! https://www.facebook.com/MommyBuilder

Tóth Eszter Nevelőszülői hálózat szakmai vezető

Tóth Lilla kismama – és babás jógaoktató, dúla, a Benned Éled – női tér megálmodója. Az egyetemi évek alatt ismerkedett meg a jóga világával, ami lágy, megtartó erejével magával ragadta és elindította az önismereti úton. Az önmunka mellett a jógagyakorlatok és a meditáció segítette a mindennapos nehézségekkel való megküzdést és ma is élvezi a gyakorlás áldásos fizikai és mentális hatásait. 2017-ben először önkéntes szülészeti aktivistaként kezdett el munkálkodni a nőközpontú szülészeti ellátásért, majd egyre több nő, édesanya kereste meg. Volt, akivel pár alkalommal kapcsolódott, és volt, akinek a várandósságát, a szülés körüli – és gyermekágyi időszakát is kísérhette. Ez a tapasztalás indította el dúlai útján és a kismama – és babás jógaoktatói irányba. https://www.facebook.com/bennedeled

Tüske Dóra a Secret Power Program megalkotója és oktatója. Útját korántsem a pilates és jóga világában kezdte, több, mint 10 éven át üzelti életben, üzletkötőként tevékenykedett. Közel 30 évesen eszmélt rá arra, mi a valódi küldetése. A hivatás, aminek szívvel lélekkel élhet. Közgazdászként a pilates és jóga világa felé nyitni hatalmas lépés volt kezdetben. A test-lélek-szellem harmonikus egyensúlya akkoriban még csak vágyálom volt. A folyamatos tanulás és tapasztalat által viszont egyre közelebb és közelebb került – s kerül azóta is – ehhez. Saját életében megtapasztalt pozitív változás eszközét úgy érezte, képes megosztani környezetével, s ekkor már oktatóként tevékenykedett. Egy ponton felfedezte, ennél még mélyebb igénye és képessége van arra, hogy kapcsolatot teremtsen azokkal a Nőkkel, akik hozzá fordulnak. Ekkor kezdett el foglalkozni a női önismerettel holisztikus szemléletben. Hisz abban, hogy a női lét ciklikusságát nem elnyomni, hanem önismeret útján megszelidínteni érdemes. Hisz abban, ha ismerjük önmagunkat, felfedezhetjük mindazt, ami bennünk rejlik. Hisz abban, ha felszínre kerülnek a valódi (meg)érzések, egy sokkal harmonikusabb életet eredményez.​ Hisz a nőiségben rejlő erőben! http://www.tuskedora.com https://www.instagram.com/tuskedora/ https://www.facebook.com/tuskedorapilatesandyoga/

Pintér Mónika

Vincze-Pintér Mónika 3 gyermek édesanyja, egy multiallergiás család háziasszonya. A küldetése a mentes étkezés. Napjainkban egyre több az ételallergiás gyermek és felnőtt. Sokan azt gondolják, hogy ha valaki “mentesen” étkezik, akkor le kell mondania minden finom falatról és néhány ételre korlátozódik a repertoár. Azt szeretné bebizonyítani, elhitetni, bátorításként adni minden ételallergiával küzdő felnőttnek, vagy ételallergiás gyermeket nevelő családnak, hogy a mentes étkezés nem feltétlenül jár lemondással, hogy a korlátainkat megismerve egy sokkal szélesebb spektrumú táplálkozást folytathatunk, mint azt elsőre gondolnánk. Ezekben a témákban ír anyagokat, fordít ezzel kapcsolatos cikkeket, tanulmányokat, ír a pótolható/andó tápanyagokról, és szívesen oszt meg saját fejlesztésű receptjeiből is, fotóval. Sütőkurzusain pedig a gyakorlati oldalt igyekszik megmutatni. Ambrus Évával írt első könyve címe is jól tükrözi életfilozófiáját: Mentesen is teljesen! ❤


Helyszínek:

A központi helyszínünk az idei évben a Hotel Famulus**** Business Hotel Győr H-9027 Győr, Budai út 4-6.

Gézengúz Alapítvány:
Mi vár a Gézengúz Házba látogatókra?
Izgalmas baba-mama torna-gyakorlatok, játékötletek bemutatása, kipróbálása és a 0-18 hónapos kor gyakori témáit/kérdéseit beszéljük át a korai fejlesztés tükrében.
Pl. Mi a teendő, ha a baba „kifli-tartásban” fekszik, ha koponyája hátul lapított, ha csak az egyik irányba fordul, ha nem szeret hason feküdni, ha nem szeret hintázni …? Mi az a ferdenyak, izomgyengeség és mi lehet az oka? Mikor beszélünk megkésett mozgásfejlődésről? Baj-e, ha kimarad a kúszás, mászás? stb. … Mikor és milyen problémával kell szakorvoshoz fordulni? Mit vizsgál a fejlődésneurológus? Mik azok a „minimál neurológiai tünetek”? „Fejlesztő” babatorna vagy gyógytorna? Mikor használunk manuális technikákat? http://www.gezenguz.hu

Medita Masszázs és Izomterápiás Központ: Több masszőrt, és segítő szakembert foglalkoztató központunk, családi vállalkozásunk, otthont ad többféle masszázs technikának, gyógyszer mentes fájdalomcsillapításnak. Az Integrál Manuál Terápia várja a komolyabb csont és izületi problémákkal küzdőket. Természetgyógyász Manuál és Mozgás terapeutaként több masszázstípust fálydalomcsillapító módszert használunk hatékonyan. Minden estetnél egyénre szabott kezelést biztosítunk a számara leggyorsabb és leghatékonyabb állapotjavulás vagy prevenció érdekében. Olajos,Relaxáló stresszoldó kezelések az illatokra hangolódva oldják a stresszt. A lágy finom mozdulatok segítik a vérkeringés élénkítése javítják a vérnyomást ,az alvást, Terápiás masszázsként alkalmazva rendszeresen, felfrissítik a testet, Segítik a nyirok és immunrendszer egészséges működését . Nyirok masszázs, a keringés egészségéért, immunjavító, méregtelenítő, Nyirok betegeknek ajánlott , de egészséges szervezetnél is jótékony hatással bír a nyirok és immunrendszerre. A pumpáló finom mozdulatok a nyirokutakat nyitják meg ezzel segítve annak jobb keringését. Nyitott kiáramlású mirigyeket érintve a hormonháztartásra is jó hatással van . Speciális változatokban ,mozgásterápiákkal összehangolva ,segíti a termékenységet, menopauzánál segít a ciklus harmonizálásaban. A tünetek csökkentésében. Ruhás, Izom és Izület teljes testmasszázsunk ,izületi kimozgatásokkal, kényelmes tatamikkal várja a fájdalommal küzdőket, vagy ellazulni vágyókat. Átmozgatja a test izmait 1600 ponton, kimozdítja a Fascia rétegeket ezzel serkenti a collagén termelést, fellazítja a mély izmokaz, megnyújttja az inszallagokat ,ápolja az izületeket és a nyirokrendszert. Segíti a méregtelenítést. Fájdalommentes.Erősen fájdalomcsillapító hatású izomkezelés.Közben lazítóan lágy, kellemes pihenés. Svéd masszázsunk igényekre szabva, vagy teljes testmasszázsként mozgatja át az izmokat.Sós, kevert olajos az akne és egyéb bőrproblémák ellen. Akár Orosz mézmasszázzsal fokozva. Talpmasszázs az álló munkát végzőknek vagy a vérkeringés fokozására. A direkt fájdalomcsillapítást különböző gyógyszermentes tapaszok segítik, illetve -Kinezio Tape kezelés. -Flossing terápia , -Mozgásterápiák, -Köpöly, olajos vákuummasszázs ,vagy fájdalmakra , száraz köpöly kezelések, ülő köpöly használata is.Mozgással,masszázzsal kombinálva. Kismama masszázs Ruhás,(1 trimeszter után )vagy olajos(2.trimeszterben) teljesen fájdalommentes stressz és fájdalomcsillapító kezelés, Átmozgatja az izmokat ,ízületeket. Finom mozgasokkal nyújtással felkészít a szülésre. Javítja vérkeringést és a nyirokkeringést. Megelőzi a vizesedést.Segít a bőr ápolásában , a striák ellen. Közben figyelemmel kísérjük a hasizmokat is ,hogy esetleges erősebb szétváláskor segísük a lassítást Kinesio-Tapes ragasztással. Pocakragasztás , segíti a tartást,az izmok működését a bőr nyúlását. Kinesio Tape-es fájdalomcsillapítás , a Derék és hát izmokat lazítja el így könnyebb mozgás fájdalommentes napokat biztosít. Babaváró foglalkozásokon bemutatjuk az Érintés Erejét, és fontosságát. Elsajátítjuk a várandósság alatti fájdalomcsillapítást vagy lazító mozdulatokat, párosan.Kiscsoportos vagy egyéni beszélgetések (coaching) alatt feloldjuk a babavárás izgalmait, beszélgetünk a családdá válásról.Családként pedig átsegítünk a nehézségeken. Előre egyeztetett időpontban rövid állapotfelmérés után megkeressük azt a kezelést, ami a legkielégítőbb hatást nyújtja számodra. http://www.meditamasszazsgyor.hu

Pöttyös Gyerekház: a 8 éves Pöttyös Gyerekház, Győrben a József Attila és Aulich utca sarkán családias környezettel és kis csoportos foglalkozásokkal várja az érkezőket. Újdonságként, hogy 2021-ben megnyitotta sószobáját, ahol gyerekfoglalkozásokat, relaxációs rendezvényeket tartanak 100%-ban természetes halit sóoldat párásításával. A legkisebbeknek mondókás- tornás mozgásfejlesztő foglalkozásokat kínál, hogy egyszerűbbé tegyék a későbbiekben a közösségbe való beilleszkedést. Az ovisok és iskolások számára nyelvórák, iskola előkészítő, ovis mozgásfejlesztés színesíti a palettát a jól megszokott szülinapi zsúrok és nyári táborok mellett. Ovis angoltól a nyelvvizsgáig áll rendelkezésre tananyagokkal és tanulást segítő módszerekkel. Aki pedig kicsit elmenekülne a mindennapi mókuskerékből (mert anyának is jár a pihenés), alkalmanként kézműves/alkotó foglalkozásokon tudja a kreativitását kamatoztatni. Amennyiben szeretnének részt venni a foglakozásokon, előre jelezzék az info@pottyosgyerekhaz.hu e-mail címen, vagy a https://www.facebook.com/pottyosgyerekhaz.hu facebook oldalon.

Yoga Shala Győr: Jógastúdió Révfalu szívében, az Ady Endre utca 11-es szám alatt sok szeretettel vár mindenkit, kezdő és haladó gyakorlót egyaránt. Változatos órarenddel, több irányzattal, hiteles, jól képzett oktatói csapattal. Tarts velük! https://www.facebook.com/yogashalagyor