Fesztiválról

2023. Május 21-Május 27 között között kerül megrendezésre a
IV. Győribaba Fesztivál (korábbi nevén Győri Születés Hete Fesztivál).

Az 1 hetes programsorozat – melynek fővédnöke Dr. Dézsi Csaba András
polgármester úr – magába foglal minden család tervezéssel, várandóssággal, szüléssel, gyermekágyas időszakkal és kisgyermek gondozással kapcsolatos Győri és környéki szolgáltatást, terméket, aktivitást – így célzottan és attraktívan juttat el hatalmas információhalmazt a résztvevő családokhoz, fiatalokhoz.

A múlt évben a fesztiválon “Kapaszkodó jegyek” kerültek értékesítésre, melynek bevételéből a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti osztályára vásároltunk ágyi fellépőket, ágyhoz rögzíthető és fürdőszobai kapaszkodókat illetve pipere polcokat, ezzel is segítve, komfortosabbá téve a friss anyukák kórházban tartózkodását – ez a kezdeményezés az idei évben is megmarad!

Az Órarendet itt találod:
A program leírásokat és részleteket megtalálod a Győribaba Fb oldal eseményei között!

Gyere és légy’ részese Győr legcukibb babakacajaival telt fesztiváljának 🙂

Részt vennél előadóként?
Írj nekünk: fesztival@gyoribaba.hu
vagy gyarvarosibme@gmail.com

Támogatnád ezt a mindent összefoglaló fesztivált?
A támogatásért cserébe:
– adóigazolást
– roll up kihelyezést
– social média felületeken kiemelést

– egy évig ingyenes megjelenés a Győribaba oldal/támogatók menüben
– logó feltüntetést szóróanyagainkon
– szóróanyag kihelyezést tudunk biztosítani

Várjuk üzeneted: fesztival@gyoribaba.hu vagy gyarvarosibme@gmail.com


Előadóink 2023-ban (feltöltés folyamatban)

Adorján Barbara Mosonmagyaróváron él, férjével és 2 gyermekével. Foglalkozását tekintve gyermek szakgyógytornász. A gyakorlati munka mellett az egyetemi oktatásban is tevékenykedik. Előadása az idegrendszeri éretlenség jeleivel, kezelési lehetőségeivel csecsemő és kisgyermekkorban foglalkozik.

Bedi Margó: Ki Ő? Elsősorban édesanya és nagymama, másodsorban reflexológus és aromaterapeuta. Eredetileg könyvelő a végzettsége, de a lánya születése után még fontosabbá vált az egészség, az egészséges életmód, ezért elkezdte keresni azt a segítő területet, ahol kiteljesedhet. Hálás, mert megtalálta az utját, a legősibb és legszelídebb gyógymódokat, a reflexológiát, a gyógynövények és az illóolajok világát. Reflexológusként és aromaterapeutaként több, mint 30 éve segít a családoknak a fizikális és lelki problémáik megoldásában, különös tekintettel a babavárás, a szülés, valamint a baba mindennapjainak megkönnyítése (pelenka kiütés, koszmó,alvás, fogzás stb.) érdekében.

Dr. Mirzah-Gerely Nóra
Nóri kineziológus-coach. Tevékenységei során azokra a nőkre fókuszál, akik még a gyermekvállalás, családalapítás előtt állnak, viszont csomó hozott, örökölt mintáik, félelmük, kialakult negatív énképük, alacsony szintű önbecsülésük van, és szeretnének ezekkel megküzdeni, hogy magabiztosan lépjenek a jövőjük felé. Abban segíti őket, hogy ne azt érezzék, hogy a nagybetűs élet, az anyaság egy folyamatos küszködés, erőt próbáló, erőn felüli, hiábavaló mókuskerekezés, önfeladás, hanem “előre” felépítsék azt a magabiztosságot, amellyel el tudják hinni magukról, hogy képesek az életben magabiztosan helytállni, még akkor is, ha a család, gyerekek mellett egyéb tennivalóik is lesznek, mindezt úgy, hogy nem kell lemondaniuk az álmaikról, sőt, álmodhatnak többet is, nagyobbat is, mást is. Nézz körül Nórinál itt!

Horváth Lilla
Lilla életében gyerekkora óta a sport foglalja el a központi szerepet, ezt tanulta, és az egyetemi éveitől fogva ebben dolgozik. Viszont amikor várandós lett, egy teljesen új világ nyílt ki számára e téren. Megérezte azt a különbséget, amit kismamaként a szervezet leterheltsége, és más állapota okoz. Várandóssága alatt, egészen a szülés előtti napig heti 2-3 kismamatornát tartott, ami nagyon sokat segített jó fizikai állapota és lelki egészsége megtartásához, illetve a szülés alatti mindenfajta kihívásban is! Kisbabája születése után a regeneráló edzéseket sajátította el, LoveYourBelly oktató lett. Nézz be az órájára itt!

Kovács Bernadett ének-zene tanár. A Ringató programnak 2019 óta a tagja, 2021 őszétől pedig a Rábaközben várja a zenélni szerető családokat. Hiszi, hogy a közös éneklés, mondókázás, ölbéli játékok úgy gazdagítják a legkisebbek lelkét, hogy közben a velük zenélő felnőtteknek is igazi élményt nyújtanak, ebben segíteni pedig számára igazi megtiszteltetés.
Nézz körül Betti oldalán itt!

Kovács-Orosz Anna a Pamacs (Papák Mamák Csemeték) Egyesület elnöke és 5 gyermekes édesanya. Autizmussal kapcsolatos szemléletformáló interaktív előadásra hívja az érdeklődőket. Szülői szemmel milyen átélni, megélni hogy a gyermeked, más de nem kevesebb. Milyen amikor a tipikustól eltérő a gyermeked? Milyen utakat jàr be a szülő autizmus diagnózis előtt és után, mire tanítanak minket különleges gyermekeink. Mit jelenthet az autistabarát akadálymentesítés.
A PAMACS egyesületről bővebben


Fő helyszíneink:

ÉSIII. Győribaba Fesztivál (2022)

Összefoglaló

2022.05. 29 -06.04 között, megvalósult a Győribaba Fesztivál, új arculattal, új névvel, de a már megszokott lelkesedéssel és a jól bevált témákkal.

A fesztivállal összefoglaltunk minden családtervezéssel, várandóssággal, szüléssel, gyermekágyas időszakkal és gyermekneveléssel kapcsolatos programot, fejlsztést, foglalkozást és szolgáltatást.

A fesztivál egyhetes időintervalluma alatt a családok ingyenes előadásokon, bemutató órákon,workshopokon, kerekasztal beszélgetéseken, családi napon és gyermekkoncerteken vehettek részt.

Központosított helyszínen a Hotel Famulus-ban tematikus napokat tartottunk! – a központosított helyszínnek köszönhetően lehetőségünk volt a helyi kézműves vásárosoknak teret biztosítani, ezzel is támogatva a helyi kisvállalkozásokat.

A Nyitónapi Babakocsi felvonulás után, a megnyitónak és a Bábos Mesekuckó előadásának a Zichy Palota
a Fesztivál hetében megrendezésre kerülő gyermekkoncerteknek az Árkád Győr Bevásárlóközpont adott otthont!
Vendégünk volt:
– Kárász Eszter és az Eszter-Lánc Zenekar
– Buborék Együttes
– Kalap Jakab
– HAngol formáció


Statisztika 2022:

NapProgramRésztvevők száma
(család)
felvonulás/
koncertek/
családinap
vasárnap190
hétfő27162
kedd28140159
szerda19133
csütörtök2812675
péntek954105
szombat440363
116655792
2022-ben összesen: 1447 család látogatott el a Győribaba Fesztiválra
2021-ben összesen (105 programon) 1084 család látogatott el
2020-ban összesen (113 programon) 1038 család látogatott el

A fesztivált számos cég és egyéni vállalkozó támogatta tárgyi felajánlásokkal, bemutatkozásuk megtalálható a “Támogató” menüpontban!

A fesztivál anyagi támogatói
Győr Város Önkormányzata1.000.000 Ft
Pályázat (NEA)150.000 Ft
KRIO Intézet Családi Őssejtbank55.000 Ft
Magyar Államkincstár40.000 Ft
 Tiason Diagnosztikai Központ (Borsafa Kft)50.000 Ft
Kisgyermekes Északi Szomszédok Szövetkezet50.000 Ft
Mirzah-Gerely Nóra5.000 Ft
Albert Nóra5.000 Ft
Rácz Mihály10.000 Ft
Összes bevétel:1.365.000
Kiadások 2022
Terembér406.400Ft
Arcfestés és Népi fajátszótér (családi nap)60.000 Ft
Légvárbérlés35.000 Ft
Grafikai/szóróanyag/plakát tervezés65.000 Ft
Promó ajándék87.180 Ft
Előadói költségek/gyermek koncertek (4 db)710.015 Ft
Hangosítás25.000 Ft
Összesen:1.388.595 Ft


Elindítottuk a “Kapaszkodó jegy” kezdeményezésünket, amivel nemes ügyet is támogathathattak az érdeklődők:
A “Kapaszkodó jegy” egy részletet szimbolizál: sok nap várakozást, több óra vajjúdást, esetleges császármetszést, majd 12 óra ágyban fekvést egy nagy hasi műtét után, végül felállást – melyhez jól jön a segítség!
A “Kapaszkodó jegyek” által beérkezett adományok nagyrészéből a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Szülészeti Osztályára ágyi és fürdőszobai, falra szerelhető kapaszkodókat szeretnénk vásárolni, az édesanyák felépülésének megsegítése érdekében!
Jegyeinket a fő helyszínen találod! – Ha szültél már és tudod milyen, azért, ha nem szültél még azért… érdemes támogatnod a kezdeményezést <3