WonderWMN Győr Díj

A képen a 2023-as év jelöltjeinek nagy része

“A WonderWMN Győr Díj csak nőknek szól, akik mindennap bizonyítják különleges erejüket. Mert mi nők képesek vagyunk egyszerre több szerepben is helytállni. Képesek vagyunk egyszerre dolgozó nők, anyák, társak, segítők és nők is lenni.”

2022-ben a Kirschner Studios, a Győribaba Portál és a Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület közös kezdeményezésében megalakult a WonderWMN Győr Díj!

Ekkor szeretteik 18 csodás csodanőt jelöltek, minden jelölt gyönyörű értéket képviselve indult, csodás történettel, sok életet meghatározó vagy épp sok életet megmentő foglalkozással.

2023-ban is úgy éreztük ki kell emelnünk és meg kell becsülnünk azokat a kisebb-nagyobb hétköznapi csodákat, melyek melegséggel töltik el a szívünket! 2023-ban 28 jelölés érkezett!

A hagyományt megtartva, 2024-ben már 3. alkalommal várjuk a jelöléseket!

A kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének, önbecsülésének növelése és ösztönzés arra, hogy jónak lenni jó!

Töretlen lelkesedéssel az idei évben is kézzelfogható jutalomban szeretnénk részesíteni a hétköznapi csodákat alkotó, hétköznapi nőket.

WonderWMN Győr 2022-es év jelöltjei

A díjat olyan hétköznapi nőknek ítéljük oda, akik a mindennapi feladataik mellett társadalmi szerepvállalásban is kimagaslóak foglalkozástól függetlenül.

Szeretnénk, ha ez a díj pozitív társadalmi változást indítana el, ezért keressük a köztünk élő Csodanőket, akik nap, mint nap sokat tesznek családjukért és közösségükért.

2024-ben a Győri Nők a Városért Alapítvány javaslatára keressük azt a 18-30 év közötti lányt, aki elnyerheti a “WonderGirl” címet! – Hiszen az önkéntességet, a társadalmi felelősségvállalást nem lehet elég korán kezdeni!


A WonderWMN Győr Díj fővédnöke Virág-Adorján Andrea Polgármesteri Főbiztos asszony


A jelölés és a díjazás menetéről:
– A WonderWMN Győr Díj díjazottjaink személyére bárki javaslatot tehet
– A jelölések mellé egy-egy személyes történetet is várunk!

– 2024-ben egy 3 főből álló védnöki csapat, egy szakmai zsűri az “önkéntesség” szellemében, választja ki a díj első három helyezettjét és az
– internetes szavazás útján pedig 2 különdíjas kerül kiválasztásra

Jelölési szakasz aktív időpontja: 2024. március 8- április 12.


2024-ben újításként egy fotókiállítással szeretnénk felhívni a figyelmet erre a kezdeményezésre, hiszen célunk, a nők társadalmi megbecsülésének, önbecsülésének növelése és ösztönzés arra, hogy jónak lenni jó!

A kiállítás fő támogatója a győri Árkád Bevásárlóközpont!

📷 2024. május 10-én 17.00 órára szeretettel várunk a győri Árkádba, ahol ünnepélyesen megnyitjuk a Kattography Photos első önálló fotókiállítását a “Hétköznapi Csodanők” avagy a WonderWMN Győr Díj 2024-es jelöltjei a Kattography Photos szemszögéből! címmel.

Programról:
17:00 – a díj fővédnöke Virág-Adorján Andrea megnyitja a megnyitót
17:05 – köszöntőt mond Róna Bálint az Árkád Bevásárlóközpont Centermaganere
17:10 – Pódiumbeszélgetés Lepácsek Katával a Kattography Photos megálmodójával
17:15 – Kecskés Tamás és Bogáthy Benedek előadása
📅 A kiállítás 2024. május 22-ig megtekinthető.

Kiállítás FB eseménye: https://fb.me/e/4hLDuJhCh


A szavazási szakasz április 16- május 16-ig tart!

A kiválasztott CsodaNők az ünnepélyes díjkiosztó gálán vehetik át a WonderWMN Győr Díjat.
Minden jelöltet szeretettel várunk majd a gálán és a díjátadó után tartandó álló fogadáson.
Az internetes szavazáson az első 20 legtöbb szavazatban részesülő jelöltnek a gálán bemutatkozási lehetőséget biztosítunk!

A díjkiosztó gála várható időpontja: 2024. május 23. csütörtök
Legnagyobb örömünkre helyszínként ismét a támogatónk a Zichy Palota ad otthont rendezvényünknek!

Jelölési szabályok:
– A WonderWMN Győr Díj jelöltje Győr-Moson-Sopron Megyében érvényes bejelentett lakcímmel rendelkezzen.
– A leadott ajánlás ne haladja meg a 1000 karaktert!
– A leadott ajánlás tartalmazzon személyes történetet.
– A leadott ajánlás tartalmazza a jelölt elérhetőségét, amelyen keresztül valóban fel tudjuk vele venni a kapcsolatot!
– Aki az előző 2 évben a jelöltek között szerepelt, idén nem indulhat!
A díj fő célja, az önkéntesség jegyében tevékenykedő hölgyek elismerése!

A köztünk élő kivételes, hétköznapi személyiségeket szeretnénk reflektorfénybe állítani!

Jelölj, szavazz és ünnepeld velünk a mindennapi CsodaNőket! Buzdíts másokat is, és találjuk meg együtt Őket!

Kérdés/kérés esetén az üzeneteket az info@gyoribaba.hu e-mail címre várjuk!


Támogatóink 2024

Zichy-palota – Győri Művészeti és Fesztivál Központ

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Árkád Győr Bevásárlóközpont

Kattography Photos
Felajánlása, hogy minden jelölt részt vehet egy ingyenes portréfotózáson melynek képeiből kiállítás nyílik az Árkád Bevásárlóközpontban.

Tutti Élelmiszeripari Kft.
A díjazottaink számára Lifetilt luxustermékeikből ajánlottak fel értékes csomagokat összesen 150.000 Ft értékben!

Kovács Attila üzleti edző.
Hivatása a fiatal generáció fejlesztése, munkája mellett a Széchenyi Egyetemen is tanítja saját módszerével a Coachingot, felajánlása Motivációs térkép összeállítása 150.000 Ft értékben
“Mindent amit embernek lehet adni.”

Balázs Kata ékszer
Az első helyezést elérő hölgy számára felajánlott egy gyöngyházkagyló nyakláncot 37.500 Ft értékben, illetve a további 4 helyezettnek 1-1 db 10.000 forintos vásárlási utalványt, összesen 40.000 Ft értékben

BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesülete
Az első három díjazottnak belépőjegyet ajánl fel az idei EmpowerHER Balaton konferenciára összesen 75.000 Ft értékben

Vivaker Bt
A vállalkozás gyakran áll „jó ügyeket” mellé, ezúttal a Wonderwmn Győr Díj nyerteseit támogatja ajándékcsomagokkal összesen 50.000 Ft értékben.

Horog Enikő Fotó
 1 db 1 órás szabadtéri fotózás Győrben bármilyen embert ábrázoló témában 45.000 Ft értékben

Bedő Pékség – A pékség vezetősége és dolgozói is szívesen vesznek részt közösségépítő tevékenységekben. Nagylelkű felajánlásaikat és segítségüket több esemény és szervezet is igazolja évről évre.
Ez alól a WonderWMN Győr Díj díjátadó gálája sem kivétel immár második éve. 

Martini Hair & Barber Saloon
Felajánlása egy 20.000 Ft értékű ajándékutalvány

Nüi beauté – szépségszalon GYŐR
Felajánlása egy 20.000 Ft értékű ajándékutalvány 

Petra Masszázs Győr  (Köpöly és Aromaterápia)

Pálmai Viktória XOXO Szépségszalon (Győr)
Felajánlása egy 15.000ft értékű Carbon peeling kezelés

SóMalom Győr
Felajánlása egy 5 alkalmas sóterápia bérlet 12.500 Ft értékben

Coloris – íriszfotózás 

SpeedFit Fitnesz Studió – Győr


WonderWMN Győr Díj jelöltjei 2024.

Jelölt: Asbóth Szabina
“Én az édesanyámat szeretném jelölni. Anyukám bár nem állunk jól anyagilag, mindig igyekszik segíteni. A szomszéd faluban például van egy anyuka a kisfiával, akik egyetlen szobában laknak, és a nekünk itthon már felesleges holmikat (ruha,játék,tüzelő fa) elvisszük nekik.
Az anyukám a legcsodálatosabb személy akit ismerek! És azért szeretném jelölni, mert bár nem tud túl sokat segíteni, de nagyon szeretne és szeretném ha érezné, hogy az a kevés, amit tesz valakinek az is sokat ér! ❤”

Jelölt: Bedőkné Fehér Tünde
“Mivel ez a díj az önkéntesek elismeréséről szól, alapítványunk legaktívabb önkéntést szeretném jelölni. Tündit 7 éve ismerem. Mai napig előttem van, amikor először mentünk együtt adományt osztani. Akkor még nem alapítványi keretek közt. Autóval rendelkező segítőt kerestem az adomány osztáshoz. Ő jelentkezett, és jött a férjével. Több tonna adományt raktunk össze. A második család után Ő szótlanul ült az út további részén. Napok múlva kérdeztem rá mi történt. Ezt válaszolta: ,,Tudtam, hogy vannak rászorult emberek! De így látni, megismerni Őket, ez lelkileg nehéz, nemtudom, hogy bírod!”. Nos Tündi azóta szüntelen, mellettem van! Jótékonysági rendezvények, Húsvéti, Mikulás, Karácsonyi és tanszer gyűjtések, osztások. Munkája mellett, egészségügyi gondjai mellett. Nem csak neki, hanem családjának is hálával tartozom, mert ők is sokat segítenek, és sokat nélkülözik Tündit, hiszen sokat önkénteskedik nekem. Szüntelen mosolyog, árad belőle a szeretet. S végül, de nem utolsó sorban, szoros barátság alakult ki köztünk. Mintha mindig is ismertük volna egymást. Ha önkéntest kell díjazni, Ő megérdemli!”

Jelölt: Borbás Ágnes
“Ágival közös a szakmánk a vendéglátással kapcsolatban. Ági Győrben egyedülálló kitartással vezeti vegán éttermét, kávézóját a Vitál Cafét! Amellett, hogy népszerűsíti a győriek körében is a húsmentes, bolygókímélő étkezéseket, nagyon elkötelezett extra karitatív munkákban is. Kb 4 évvel ezelőtt önkéntesen jelentkezett az Ökosikk a belvárosban, ruhacsereberés rendezvénysorozatunkba! Ági azóta az önkéntes aktivistásk egyik (szintén önkéntes) főkoordinátora és oszlopos tagja, helyszíne a slow fashiont hirdető rendezvénysorozatunknak! Ági is a menő WonderWMN-ek közé tartozik!”

Jelölt: Bordásné Németh Réka
“Az én jelöltem a Bárczi Gusztáv egyik pedagógusa, aki nem csak szimplán egy pedagógus. Értelmileg sérült gyermekekkel foglalkozik, tanítja őket, szívvel, lélekkel minden egyes gyermeket, mintha a saját gyermekei lennének. Iskolán kívül is minden gyermek sorsát a szívén viseli, segíti, támogatja őket. És nem csak őket hanem a gyerekek szüleit is. Nagyon sokan nem tudják valójában mit is jelent egy beteg gyermeket nevelni, tanítani arra, hogy teljes életet éljen. Réka olyan mintha egy angyal lenne, aki azért született a földre hogy ez legyen a hivatása. Felnézünk rá, mind a munkássága miatt, és mindazért amilyen ember ♥️ Büszke vagyok rá hogy ismerhetem. Több ilyen ember kellene a világnak ♥️”

Jelölt: Forrás Eszter
“Nagy megtiszteltetés és öröm hogy Javasolhatom Forrás Eszter barátnőmet erre a díjra. Aki eltűnt személyek felkutatására szenteli a szabadidejét, valami extra erővel bír. Ez vélhetően így is van, bár nem valami szuper képességről, hanem sokkal inkább a segíteni akarásról van szó, amely Esztert is is régóta kíséri már. 2017 óta végzi e nemes Feladatot Győrben a Prospective Eltűnt Személy Kereső Csapat vezetőjeként. Ő megy hóban, fagyban, esőben, sárban és a legnagyobb kánikulában is, kutyájával Chárleval. De nem Csak Eltűnteket keres hanem nagy figyelmet fordít a Gyermekotthon lakóira, vagy épp Rászoruló Családokra, Menhelyen lévő kutyákra. Tényleg ahol tud ott segít. 2023-as Törökországi Földrengés után 2 Tonna Adományt tudott kijuttatni azoknak az embereknek akiknek az otthona, élete Romokká vált. Eszternek Óriási szíve van, és megérdemelné ezt a díjat.”

Jelölt: Füzi Judit
“Együttesen rengeteget segítünk Judittal már több, mint 10 éve a rászorulókon, a hajléktalanokon, illetve a nehéz sorsú embereken. Ennyi év távlatából őszinte szívvel gondolom, hogy megérdemli Judit a munkássága elismerését, ezért szeretném Őt jelölni, és remélem az élet visszahozza Neki mind azt a sok jót, amelyeket Ő tesz másokért.”

Jelölt: Hanczné Mező Edina
“Nagy tisztelettel ajánlom figyelmükbe lányomat, Hanczné Mező Edinát, aki városunkban tevékenykedik több mint 25 éve a jótékonyság és a civil szférában. A Patrónus Lions Club Győr alapító tagja, a megyei kamarán belül a Női Vállalkozói Klub egyik kezdeményezője és alapító tagja, a Győri Turisztikai Bál kitalálója és főszervezője, a Jelen Tanulója-Jövő Mestere pályaorientációs rendezvény megálmodója és főszervezője, számos rászoruló család és gyermek magántámogatója, a győri Diabétesz Séta főszervező koordinátora. Személyesen támogatta /támogatja a a győri kórház gyermekosztályát, Foki Niki felépülését/ állapot fenntartását, a Radó T. Iskola sérült-rászoruló gyermekeit/családjaikat. Szinte felsorolni sem lehet az érdemeit, a szabadidejének nagy részét ezekre a tévekenységekre fordítja. Számomra talán a legkedvesebb emlék a személyesen összeállított, személyre szóló több száz karácsonyi cipősdoboz összegyűjtés, összekészítése, átadása a gyermekek részére a Radó T. iskolában éveken keresztül. A gyerekek szerint is “megjöttek az Angyalok”. Foki Nikolett támogatása személyes ügyünk is, hiszen kedves szomszédaink családját érte a tragédia. A fejlesztő gépek és egyéb egészségügyi termékek külföldi felajánlásainak összeszervezése, eljuttatása a család részére nagy horderejű feladat volt a Lions Klubokkal együttműködve. A vakok- és gyengénlátók életének bemutatása, a szemléletformálás az erre fogékony korosztályok számára is tiszteletre méltó tevékenység, akár a Vakvacsora szervezése vagy a Láthatatlan színház szervezésében való részvétel. Kérem szíveskedjenek ajánlásomat jó szívvel fogadni.”

Jelölt: Holle Zsuzsa
Egy élet az óvodás gyermekekért!
Holle Zsuzsa, többezer család ,,Holle anyója,, generációk szerető pedagógusa! Amit személyiségében nagy szeretettel, baráti kapcsolattal köt hozzá ,hogy valós integrációra minden erejével törekszik.
Minden ötletre nyitott, s családias ,baráti légkört teremt.A szülőkkel, kollégákkal, s gyermekekkel is csodálatos, emberi kapcsolatot ápol. Bőven, a munkaidején túl is szolgálja a családok, munkatársak, intézmény érdekeit.
Számára a különleges környezeti nevelés , s a pedagógiai, tárgyi feltételek biztosítása is rendkìvül fontos.A Közösen a Gyermekekért Alapítványt képviseli teljes odadással.
A valós integráció és fejlesztés biztosítása alapvető szempont számára.
,,Életfilozófiám az emberi adottságokból következő különbségek elfogadása, ezért komoly szakmai kihívás az integráló óvoda és gyógypedagógiai hálózat munkájának összehangolása a város összes, különleges figyelmet igénylő gyermekének fejlesztésével…,, Holle Zsuzsa, Kisalföld Újság 2023.

Jelölt: Horog Enikő
Barátnőmet, és munkapartnerem szeretném javasolni a 2024-es WonderWMN Győr Díjra.  Sok fantasztikus projektben láthattam és vehettem részt vele.  Amióta ismerem, bármi szólította meg a szívét, bárki fordult hozzá, azonnal cselekedett. Volt szerencsém több megmozdulását, összefogását, támogatását végignézni, vagy vele karöltve véghezvinni.  Csak hogy párat felsoroljak:  – 2 évig önkéntes alapon nonprofit támogatta és segítette a covid idején megingott kis vállalkozásokat  – több adománygyűjtés szervezésében is részt vett, ahol súlyosan beteg, vagy rászoruló gyerekeknek, családoknak gyűjtött  – futóversenyekre jár az autizmus támogatásáért, vagy maga szervez futóversenyt, hogy támogathasson vele rászoluró családot – a Pamacs Egyesülettel karöltve támogatja fotózással azokat a családokat akik nem tehetik meg ezt, vagy családi dinamikájuk miatt nem tudnak elmenni egy átlagos fotózásra  – támogatója volt az Értékes Vagy mozgalomnak, ahol arra hívták fel a figyelmet, hogy mindegy mivel élünk együtt, mind ugyanolyan értékesek vagyunk  – önkéntes munkájával segíti Alapítványok tevékenységeit – vagy egyszerűen csak a hétköznapokban, nem megy el azok mellett, akik segítséget kérnek, legyen az bárki.  Nagyon szeret adni, nagyon sokat ad, szeretném, hogy ha most ő is kapna vissza ebből.

Jelölt: Kállai Anikó
Anikó több éve parkinson kórral éli az életét. Nyugdíjba vonulása után is visszajár az egészségügybe dolgozni. Háziasszonyi feladatai mellett a soproni Autitok Egyesület elnöke. Ezen a poszton 2017 óta temérdek társadalmi és karitatív munkát végzett, végez, mellyel a régiónk SNI-vel érintett embereit szolgálja. Empatikus, lehet rá számítani, közkedvelt személy.

Jelölt: Kecskés-Biky Gabriella
“Jelölésem egy nagyszerű hölgynek szeretném aki amellett, hogy 3 csodaszép kislány szuper anyukája ,a Kiscsillag Református bölcsőde intézmény vezetője és a BoDoBo Művészetért egyesület egyik alapítója.Sokszor ajándékoznak zenés foglalkozásokat különböző rendezvényeken.Legutolsó zenei támogatásuk februárban az Egy a világunk alapítvány farsangán való részvétel. Gabi Zongoratanárnő volt a Richter János zeneművészeti Iskolában gyermekei születése előtt és a Napsugár Művészeti iskola pedagógusa. Hihetetlen gyermekszeretetével és nagyleküségével számomra az első helyen szerepel.”

Jelölt: Keglovich Ferencné Zita
“Én kedves szomszédomat ajánlom erre az érdemes díjra, Keglovich Ferencné Zitát a baba, mint nevelési eszköz lelkes támogatóját. 1998 óta a Magyar Bababarátok Egyesületének elnöke. Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő baba és mackó kiállítása óriási népszerűségnek örvend országszerte. Ezen kiállítások során nem csupán a baba, mint játék kerül fókuszba, hanem az ízlés, a kreativitás is, ez alapján döntenek az év baba készítője díj győzteséről. Baba kiállítást szervezett több óvodában is, többek között a győri evangélikus óvodában. Fontosnak tartja, hogy az óvónők és a szülők minél tudatosabban alkalmazzák a babát a mindennapos nevelésben.
Lelkes és önzetlen támogatója minden barokkhoz kapcsolódó kulturális kezdeményezésnek: támogatja a Barocco győri barokk tánccsoportot is tudásával, hozzáértő javaslataival. Idén 31. alkalommal az Ő szervezésében kerül megrendezésre a győri barokk esküvő. A rendezvény sikeressége igazolja az állhatatos befektetett munkát: új ruhák, új szereplők, barokk ügyességi torna – mindezt nyugdíjasként. 
Fontosnak tartja a lokalpatriotizmust: nagyapjáról írt esszéjében betekintést nyerhetünk a 20. század eleji Győr életébe. Sok energiát fektet a régi iparosvilágról való tudásunk elmélyítésére – a győri középiskolákkal együttműködve évente megrendezte a céhek felvonulását is. Idén tervezett egy barokk vetélkedőt is szintén középiskolák között, talán jövőre az is megvalósul.
Emellett lelkes nagymama is, négy unokájára sosem sajnálja az időt és az energiát.”

Jelölt: Kiss Viktória
Viktória-Egy csodálatos nő.
Rengeteg pozitív tulajdonsággal, gondolkodásmóddal és beállítottsággal. Igazi példakép, nemcsak a nők, hanem mindenki számára. Nagyon sok téren bizonyítja különlegességét. 2 gyermeket nevel tiszta, nyitott, liberális, tisztelettel teli értékrendre.
Helytáll mint Anya, Társ, Vállalkozó, Szakember, Sportember és még sorolhatnám…
Kiemelkedő eredményeket ér el a sportban-többszörös világ és Európa bajnok. Tavaly kitartását, rátermettségét és hihetetlen mentális és fizikai energiáját bizonyítva megnyerte első nőként a magyar survivor reality show-t, amit a Fülöp Szigeteken rendeztek meg,  gyakran embertelen körülmények között.
Viktória mindennapi gondolkodásmódját meghatározza a szociális és társadalmi felelősségvállalás. Olyan klasszikus “ahol tud segít attitűd ez”. Ami különösen lenyűgöz benne, az az élet iránti tisztelete, az emberek elfogadása, támogatása és segítése, és az, hogy mindezt nem világgákürtölve, hangosan propagálja, hanem csendben, szerényen teszi a dolgát és segít. 
Segít mindenkinek aki rászorul. Legyen szó ételosztásról, anyagi támogatásról, vagy akár Ukrán család befogadásáról, Vikire mindig lehet számítani. 
Éveken át egy büfét üzemeltetett ahonnan minden este a megmaradt ételt a gyűjtőhelyre vitte becsomagolva, kiporciózva emberhez méltóan felszolgálva. 
Legutóbb egy facebook csoportban egy ott rászoruló 6 gyermekes hölgynek ajánlott fel ruhaneműt, és amikor a hölgy azt mondta, hogy neki problémás eljönni a ruhákért, Viki saját maga szállította oda őket…
Kell ennél több?
Sok apró dolog, amivel sok apró gyönyörű szempár lehet, akár csak néhány pillanatra Boldogabb. Ilyen Kiss Viktória!

Jelölt: Koncz Nóra
“Nórival évek óta dolgozom az Ökosikk a Belvárosban környezettudatos, edukatív, ruhacsereberés rendezvény sorozatunkon. Ő volt a slow fashiont népszerűsítő rendezvénysorozat egyik eredeti ötletgazdája 5 éve. Emellett a Muszáj Természetvédelmi Egyesület vezetője, aki lelkiismeretesen dolgozik a környezeti nevelés terén és Győrben először alkotta meg a közösségi kertek hagyományát Ménfőcsanakon! Nóri mindig keresi az alkalmat a klímatudatos gyerek- és családiprogramok szervezésére. Igazi WonderWMN!”

Jelölt: Lendvai Gyuláné Marcsi
Lendvai Gyuláné Marcsi 5 gyermekes édesanya, nagymama, hitoktató, Evanglizáció 2000 Egyesület és a Szent András Evangelizációs Iskola oszlopos tagja, a győri hitélet és közösségépítés számomra kiemelkedő példaképe igazi Wonderwomen. Marcsi néni ahogy sokan ismerik, évtizedek óta töretlen lendülettel és lelkesedéssel oktatja hittanosait, szervezi a gyermekek hitépítő és közösségépítő programjait, táborokat, gyerek előadásokat, közösségi alkalmakat. Ezek mellett a ménfőcsanaki Evangelizációs Centrum számos szolgálatát látta és látja el ma is, ahol eddig az ország minden részéből sőt határon túlról is rengeteg ember vett részt különböző hitéleti, bibliai, közösségformáló kurzusokon. Immáron majd 10 éve működő Imádkozó Édesanyák közösségének vezetője, nagyszerű női lelki programok szervezője és kivitelezője is egyben. Csodálatosan énekel és énekeket tanít kicsiknek nagyoknak az egyházi népéneken át a gregoriánon keresztül a legtrendibb könnyűzenei keresztény dalokig bezárólag. Gyöngyfűzést tanít, bábozik, szívecskét laminál, könyvet köt, ha úgy adódik 100 emberre mos és főz ki nem fogyó szeretettel és örömmel, vidáman dalolva. Olyan ember, aki nem földi kincseket gyűjt, hanem a szív kincseit amelyekből minél többet oszt szét annál több lesz. Közösségépítő tevékenysége, önzetlenül végzett számos munkája figyelemreméltó és olykor sok nehézség ellenére is mindebben való kitartása és állhatatossága példaadó.”

Jelölt: Nagy Katalin
“Végtelen sokoldalú, kreatív, emberséges, empatikus vezetőnket van szerencsénk javasolni a 2024 évi WonderWMN Győr Díjra. Ő Nagy Katalin, aki amellett, hogy a gyárvárosi gyermekekért élő és dolgozó Óvó néni, egyúttal Anya, Óvodaigazgató, szervező guru, cicamentő, néptáncos, gyöngyékszer-készítő, lelki támasz, gyermekjóga oktató, és még nincs vége! Kata 2018-ban került a Kiskúti ovi közösségébe. Gyermekközpontú szemléletét, lelki gazdagságát, színes személyiségét, kreativitását, jó szervezőkészségét már akkor megismerhettük. A gyermekjógával új színt vitt a gyermekek életébe. Alighogy 2019 őszétől tagóvoda vezető lett, hamarosan a legnehezebb időszakban, a covid-járvány idején kellett bizonyítania rátermettségét. Kisfia születése után, 2022 nyarán vette át a Gyárvárosi Óvoda vezetését, ahol pillanatok alatt a közösség alappillére lett. Egyaránt jó kapcsolatot alakított ki a dolgozókkal, a szülőkkel és a gyerekekkel, amit azóta is ápol. Nagy terhet rótt munkájára a Kiskúti tagóvoda bezárásával járó átszervezési feladatok menedzselése, a zökkenőmentes működés biztosítása, amit szintén sikeresen vitt véghez. Humánus, humoros személyiségével óriási hatással van arra, aki csak kapcsolatba kerül vele. Vajon honnan ez a rengeteg energia, a megingathatatlan optimizmus, a vidámság? Nem tudom. De folyamatosan azon munkálkodik, hogy a lehető legjobb légkörben folyjon a nevelőmunka az oviban. Mert tudja: ha a mi lelkünk rendben van, a ránk bízott gyerekek is jól érzik magukat.”

Jelölt: Németh Hajnal Aurora
Aurora egy igazi példakép és egy teremtő ember. Megteremtette a régi hagyományos népi autentikus öltözködési stílust átformálva és művészi magaslatokba emelve úgy, hogy ma is követhető és hordható legyen. Számomra iránymutató volt és lesz, mindig is érdekelt a népzene és minden ami a népi kultúrához kapcsolódik. A népi életmód, aminek szerves része az, hogyan öltözik egy nő. Aurora ruhái és színei, ékszerei számomra abszolút azonosulási alapok. Beleviszi a népi motívumokat a női megjelenésbe, amivel nem csak egyszerűen ruhákat készít és ékszereket, hanem annak fantasztikus tartalmakat is ad. Nem csak külcsíny, hanem beszélő külső. A nőiességet fantasztikusan kihangsúlyozó a népi mélységes világot és szimbólumrendszert visszahozó erővel bírnak az alkotásai mind ruhákban, mind ékszerekben. Én is hordok olyan egyszerű alapra készült Aurora tervezte és hímezte ruhát, amit bármikor fel lehet venni, de a hímzésen életfa motívum van, tulipán (a nőiség szimbóluma) nefelejcs, ami szemvidító, vigasztaló erővel bír, szív, a szeretet szerelem jelképe. Ha ezt magamraveszem, mindent elmond rólam úgy érzem. Ezzel nőiesnek érzem magam, értelmet kap a nőiességem. Hihetetlen ereje van ennek. Ha felveszek egy gyönyörű ékszert, nyakláncot, vagy fülbevalót, az tényleg előhozza belőlem a nagyon mélyen ott rejtőzködő királynőt. Legalábbis ezt élem meg, ha nem is így van ez 🙂 Fantasztikusan ajánlom minden magyar nőnek, hogy fedezze fel ezt a világot! Aurorát ajánlom erre a díjra, maximálisan!

Jelölt: Németh Zsoltné Sári
“Sári néni bemutatásához kevés 1000 karakter! Sári néni egy ízig vérig CSODANŐ csupa csupa nagy betűvel!
40 évig volt a Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsőde ovónénije! Nem is volt és nem is lesz nála természet szeretőbb, természet szeretetre nevelőbb nevelő a világon! Amellett, hogy ha tehette folyton kirándult a gyerekekkel, megtanított nekik mindent is, a gyógynövényekről, az állatokról, gyakorlatiasan mondhatjuk, hogy a pici magoktól a bagolyköpetig, mindent is felfedeztetett a gyerekekkel.
Az ovin kívül évek őta Ő a falusi Mikulás egyik főmanója és, ha úgy esik hóban, fagyban, szakadó essőben pattan fel a hintóra és járja végig a Mikulással a -most már – több száz gönyűi gyerkőc otthonát.
Ami még egyedibbé, és különlegesebbé teszi Őt, hogy a település minden szegletéről, minden fájáról, minden madárhangjáról el tud mesélni egy-egy történetet. Sokszor nem is értjük, hogyan lehet valakiben ennyi tudás, ennyi lelkesség, ennyi odaadás és ennyi mosoly?
Sári néni mindannyiunknak példa lehet! Egy igazi CsodaNő!”

Jelölt: Polgár Gizella
“Ő az az Ember az a Nő,aki évtizedek óta az emberekért,betegekért él.Egészségügyi végzettséggel,diplomás ápolóként segíti a mindennapokban betegei,munkarársai,családja,ismerősei életét.Nagy tudással,szeretettel,empátiával,hatalmas türelemmel próbál mindenkit megfelelően ellátni,segíteni,támogatni.Azért szeretném jelölni Őt,mert az évek alatt segitőkézsége ,embersége az emberekhez való hozzáállása csak erősödött.Energiája kifogyhatatlan,számára nincs olyan feladat,ami lehetetlen lenne. Egy sebészeti osztály vezetőápolójaként van is bőven feladata.Nagyon fontos számára a család a vallás és a kúltúrális élet is. Mindenhol és mindig elérhető,számára nincs olyan,hogy munkaidő vége.Örülök,hogy ismerhetem,hogy munkatársa lehettem.Minden elismerést megérdemel.”

Jelölt: Szarka Ildikó
“Ildikó tavaly robbant be a közösségünk életébe. Ahogy jött, egyből azt nézte, hogy hol és mit tud segíteni, teljesen önzetlenül. Mindenkinek!
Ráadásul tavaly nagy vágya teljesült, és örökbefogadtak férjével két gyönyörű cserfes tündéri kislányt. Hatalmas feladat, és mind tudjuk, ez milyen sok küzdéssel és nehézséggel jár, Ildi mégis pozitív, és erős, és példát mutat mindenkinek. Csodálatos ember, csodálatos nő, tanulhatunk tőle.”

Jelölt: Szász-Pungur Csenge
“Csenge, Gönyű község kultúr referense és könyvtárosa. Mégis sokkal több ennél, mert egyszerre tartja a kapcsolatot az összes helyi civil szervezettel, az összes helyi klubbal és egységgel. Egy szilárd hidat képez közöttünk, és próbál mindig, minden kérdést megválaszolni, minden gondot megoldani. Minden ötletre, kezdeményezére nyitott! Ugyanúgy szívén viseli az óvoda és bölcsőde sorsát, mint a Szociális alapszolgáltatást vagy épp a helyi nyugdíjas klubbos kéréseket!
Joggal jöhetne a kérdés, a fent leírtak alapján, hogy “az a szuperképessége, hogy elvégzi a munkáját?” – A válasz rá: IGEN!
Nem találkoztál még olyan hölggyel, mint Csenge, ha kell éjfélkor még verseket kötözget az utcák menti fákra, vagy épp hóban fagyban díszíti a települést azért, hogy az ébredő lakosságnak mosolyt csaljon az arcára, vagy épp szebbé tegye a napjukat! Mellé rengeteg programot szervez, érdekesebbnél érdekesebb előadásokkal, foglalkozásokkal kedveskedik minden korosztálynak. Arról nem is beszélve, hogy mindezt 3 gyermekes édesanyaként egy igazi szuperhősként oldja meg!
Számomra Ő egy igazi Csodanő, aki dolgozó nő, kreatív nő, feleség, édesanya és barát is egyben!”

Jelölt: Varga Edina
“Varga Edina, aki kiscsaládosként él a nagycsaládosokért Edina nem csupán kétgyermekes édesanya, nem csupán az 1987 óta működő győri Família Nagycsaládosok Egyesületének titkára, hanem Önkéntes segítő, csoportvezető, s egyszerűen a „mindenes Jolly Joker”, mintha mindannyiunk gondoskodó édesanyja lenne. Egyesületünk több, mint 340 tagcsaláddal, mintegy 1700 fővel működik. Tisztelem benne, hogy a nehéz helyzetekben mindig a megoldást keresi, mikor más már feladná, elkeseredne, számára egy megoldandó feladat marad. Amit aztán az esetek többségében egyedül vagy segítséggel meg is old. Edina egy igazi csodanő, aki erejét és szívét is osztja szét ezernyi darabra köztünk. Kiscsaládos édesanyaként áll helyt értünk nagycsaládokért. Szervezője és aktív résztvevője az Élelmiszerbanktól vagy más felajánlóktól érkező (esetenként több tonna) élelmiszer, tisztálkodási szer kiosztásának legyen nyári 40 fok meleg vagy az általa nem kedvelt fagyos, jeges hideg. Az Egyesület életét próbálja különböző program ötleteivel színesíteni, így ha kell húsvéti nyúllá változik, máskor „Mikulány”-ként oszt ajándékot, csakhogy segíthessen. Fáradhatatatlan édesanyaként neveli egészséges és sérült gyermekét. Nagy szeretettel ajánlom őt erre a csodálatos címre, mert ő tényleg egy CsodaNő!”

Jelölt: Zsolnay Janka
“Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy javasolhatom Édesanyámat a 2024 évi WonderWMN Győr Díjra. Szeretném megosztani Önökkel, miért éppen őt tartom a legalkalmasabb jelöltnek erre a kitüntető címre. Édesanyám aktívan részt vesz és támogatja közösségünket.
Elnök-helyettesként tevékenykedik az Összefogás Koroncóért Egyesületben, és fontos tagja a Patrónus Lions Club Győr-nek. Munkája, elkötelezettsége és szervezői kvalitásai példát mutatnak a közösségi szolgálat terén.
Emellett tanít a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán, ahol a leendő közösségszervezőkkel foglalkozik. Tudása, empátiája és figyelme inspirálja a hallgatókat, és segíti őket a fejlődésben és az önállóságuk megtalálásában.
Szabadidejében szinte minden kulturális és egyéb rendezvényen részt vesz, és önkéntes munkával segíti a közösségét. Mindig arra törekszik, hogy hogyan lehetne még szebbé és könnyebbé tenni az egyetemi életet a diákok számára, különböző programok és kezdeményezések révén.
Édesanyám szeretete, alázata és elhivatottsága mindannyiunkat mélyen megérint, és rendkívüli értéket képvisel, bárhová is vezesse az útja. Ezért tisztelettel javaslom őt a WonderWMN Győr Díjra. Bízom benne, hogy az általa végzett karitatív munka és elkötelezettsége méltó elismerésben részesül majd, és példaként szolgálhat mások számára.”


WonderGirl Győr Díj jelöltek 2024.

Jelölt: Bogár Lili
“Lili, a Széchenyi István Egyetem közösségszervező szakos hallgatója, a tanítványom. Küzdelmes kamaszkora volt, mert picit más volt, mint kortársai, nehezebben tanult. Kisegítő iskolába tanácsolták, de szülei segítségével önfejlesztésbe kezdett, így cukrász szakmájában és érettségizettként már osztályelső volt. Lemaradásai miatt sokszor kiközösítették, ezért ő a sorstársai, a gúnyolt, nehezen tanuló gyerekek felé fordult, korrepetálta, lelkileg támogatta őket. A közösség aktív tagja, diáktáborban felügyelő volt, iskoláiban minden programban részt vett, jótékonysági műsorokon lépett fel. Faluban él, ahol megtapasztalhatta az összetartozás erejét, tevékenyen vesz részt a programokban. Állatszerető, rendszeresen látogatja az állatmenhelyet, ahol kutyákat sétáltat. Nagy álma, hogy kineziológus legyen, segítse és gyógyítsa az embereket. Szaktársaival együtt kvízestet szervez, tele van ötletekkel. Szelíd természete, tisztelettudó viselkedése azonnal feltűnt, ő az, aki az első hívó szóra mozdul, mégis a háttérben marad és a többiek érdekeit tartja szem előtt. Hitvallása, hogy az apró törődések is nagyban hozzájárulnak a társadalom jobbá tételéhez. Szeretettel ajánlom a Wonder Girl díjra, mert ő egy hatalmas küzdő és nagyon megérdemelné.”

Jelölt: Borbély Aida
“Aida a Széchenyi István Egyetem Közösségszervezés BA szak hallgatója, a tanítványom. Találkozásunk első pillanatától kezdve feltűnt sokoldalú érdeklődésével, intelligenciájával, komoly, udvarias személyiségével. A szaktársai szeretik és ő is támogatóan áll mindenkihez. Rendszeres végzett és végez önkéntes munkát különféle szervezeteknél, úgymint Greiner Cross Challenge, Vulkán Tehetséggondozó Társulás, Győr Aqua Sportközpont, Győr Állatmenhely, Balaton Center Vitorlástábor. Jelenleg két másik szaktársával együtt szervezi a varázslatos Quiz Harry Potter rajongóknak programot, de folyamatosan új ötletekkel áll elő. Tartalmasan tölti az egyetemi éveit, figyelmes, tájékozott, intelligens fiatal hölgy. Szeretettel ajánlom a WonderGirl díjra, mert ő egy olyan ember, aki igazán figyel az emberekre, és ő az első, aki azonnal a többiek segítségére siet, saját magát háttérbe szorítva. Értékes és példamutató.”

Jelölt: Kokas Dominika
“Őszinte szívvel és örömmel jelölöm a WonderGirl Győr Díjra Kokas Dominikát, aki amellett, hogy gyógypedagógia szakos hallgatóként kiválóan végzi tanulmányait, az élet több területén kitűnően áll helyt, és úgy szakmailag, mind emberileg példaként állítható fiatal hölgytársai elé. Vállalkozásában judoedzőként ép, sajátos nevelési igényű és nevelőotthonban élő gyerekeknek tart foglalkozásokat. Az órákon kívül is meghallgatja, tanácsokkal látja el őket. Mosolygós, megértő, egyúttal határozott és következetes személyiségével – a szülői visszajelzések alapján is – rendkívül pozitív hatást gyakorol a gyerekekre. Nyaranta táborokat szervez, fejlesztő játékokat, foglalkozásokat vezet. Személyi edzőként elsősorban önbizalomhiányos nőkkel foglalkozik. Mivel korábban maga is túlsúllyal, majd anorexiával küzdött, ezért a szakmai rész biztosítása mellett érzelmileg is támogatja, inspirálja a hölgyeket. Szolidáris és empatikus, hiszen barátaival gyakran rendez gyűjtést egy kiválasztott szervezet támogatására. Dominika remek írói vénával rendelkezik. 2022-ben jelentette meg első könyvét „A maffia hercegnője” címmel. Számára az írás a feltöltődés, a problémák feldolgozásának eszköze. Kreativitását és vállalkozói attitűdjét jelzi, hogy saját webshoppal rendelkezik, és egy, a nőknek szánt sportruha márka kiépítésén dolgozik. Dominika a megtestesült Csodalány, aki értékeivel, gondolkodásával, tetteivel és szeretetével hatással van a környezetében élőkre, utat mutat nekik, felemeli őket.”

Jelölt: Kovács Blanka
“Blanka 23 éves, a Széchenyi István Egyetem Közösségszervezés BA szak nappali tagozatos hallgatója, a tanítványom. Az első pillanattól kezdve figyelmes, érdeklődő, aktív tagja a közösségnek. Fiatal kora ellenére már több szervezetben tevékenykedett és segített. Elsőként a Győri Állatmenhelyen, később a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Gyermekosztályán. Gimnáziumi éveiben az iskolaújság szerkesztője volt. Édesanyja 13 éve a magyarországi Taoista Tai Chi Társaság tagja, ahol Blanka fotósként dokumentálta a társaság fellépéseit. Okleveles edző és gerincspecialista is, nyári szünetben a mozogni vágyóknak ad hasznos tanácsokat és segítséget. Bár nem beszél róla, de rúdfitnessben is kiváló, versenyekre jár. A hallgatói jogviszonya mellett eladóként dolgozik, ahol sok tapasztalatot szerez arról, hogy miként kell kommunikálni az emberekkel, illetve hogyan kell csapatként működni. Csendes, szerény, ennek ellenére remek szervező, jelenleg szaktársainak Quiz estet szerveznek osztálytársaival. Szereti és tiszteli az idősebb generációt, tervei szerint nekik szeretne programokat szervezni az államvizsga után, amikor már diplomás kulturális szakember lesz. Személyében és nagyon barátságos, lelkiismeretes és jó embert, egy leendő kiváló szakembert ismertem meg, szeretettel ajánlom a WonderGirl díjra.”

Jelölt: Simon-Gál Doroti
“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy jelölhetem Simon- Gál Dorotit a Wonder Girl díjra. Doroti olyan csodálatos személyiség, aki nap mint nap elkötelezetten dolgozik azért, hogy segítse és támogassa a fiatal nőket az önmegvalósítás útján.Az önkéntes munkában és a nők társadalmi szerepvállalásában való aktív részvételén keresztül Doroti valósággá teszi az egyenlőséget és az inspirációt. Rendszeresen mentorál fiatal nőket, és segíti őket abban, hogy felismerjék és kibontakoztassák tehetségüket és ambícióikat. Az általa nyújtott támogatás és bátorítás révén a fiatal nők magabiztosabbá válnak, és elszántabban járják az önállóság és a sikeres karrier felé vezető útjukat.Emellett aktívan részt vesz olyan kezdeményezésekben és programokban, amelyek célja a fiatal nők oktatása, felkészítése és felkarolása. Tudása és tapasztalatai által példaként áll előttük, és inspiráló erőt ad nekik ahhoz, hogy álmaikat kövessék és kiemelkedjenek az életükben.Mindezek alapján hitelesen állíthatom, hogy Simon-Gál Doroti nemcsak példamutató személyiség, hanem igazi hős a fiatal nők számára. Elkötelezett küldetése, hogy segítse és támogassa őket az úton az önmegvalósítás és a siker felé.”

Jelölt: Szecsődi Réka
“A Petz Aladár kórházban dolgozók gyermekeinek, évente szervezett nyári táboroztatását fiatal önkéntesként (túlhaladva a diákok 50 órás önkéntes vállalását) az egész nyarat mellettem vállvetve végig dolgozta. A kórház gyermekosztályain teljesített önkéntességében is a tűzről pattant, jó kommunikáció jellemzi. Kicsikkel, felnőttekkel azonnal megtalálja a közös „hangot”. Ha szükséges a gyermek ágya mellett próbája enyhíteni a kórházi megpróbáltatásokat. Korosztályához képest meglepő alázattal végzi a feladatokat. Pl. Január elsején, amikor korosztálybeli társainak többsége a szilveszteri bulit pihente ki, Ő reggel 8 órakor hív, hogy be mehet-e a gyermekekhez. Lurkó Alapítvány”

Jelölt: Takács Emese
“Csodálattal figyelem azt a pergő lendületet, amit tapasztalok az önkéntességében. Magától veszi észre és látja el a kínálkozó feladatot. Kedvességével, odaadásával gyermeket , felnőttet azonnal levesz a lábáról. Sugárzó egyéniségével, szeretetteljes megnyilvánulásaival tereli el a gyermekek figyelmét a kellemetlen akár fájó dolgokról. Több, más jellegű önkéntességben is szívesen segédkezik, legyen az egy véradás vagy egy diabéteszes rendezvény. Mindíg számíthatunk rá! Előttem az utódom? Lurkó Alapítvány”

Jelölt: Tóth Fruzsina
“Fruzsi harmadéves hallgató a Széchenyi István Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának jogász szakán. Szeretném jelölni a WonderGirl-nek. Vendéglátásban dolgozik évek óta a tanulás mellett, hétvégéken és nyáron a családja által üzemeltetett kávézóban. A családi vállalkozásnak szenteli a legtöbb hétvégéjét és szabadidejét a tanulás mellett. A tanulmányai mellett még történelmet tanít magánóra keretei között kisiskolás és középiskolás gyermekeknek. A gyerekek Fruzsi segítségével könnyebben megoldják az iskolai feladatokat, és segítségével sikeresen veszik a buktatókat. Fruzsi hozzásegíti őket egy sikeres életúthoz. Fruzsi számára nagyon fontos az egészséges életmód így rendszeres sportol. A mindennapi élete része a pilates és a kondi termi edzések. Közel áll hozzá a művészet, az irodalom és a képzőművészet is. Szabadidejében festeni szokott, avantgard stílusú képeket. A jövőben szeretne a hivatásával foglalkozni. Hisz abban, hogy jogászként feladata lesz képviselni az igazságot. Jelenleg a beteg jogairól ír évfolyamdolgozatot és el tudja képzelni, hogy a jövőben olyan területen dolgozik majd, ahol tudásával segíthet a beteg embereknek érvényesíteni a jogaikat. Hiszek benne hogy Fruzsi egy igazi csodalány. Támogatói jelenléte a családban, illetve az iskola mellett a gyerekek oktatása, majd jogi tanulmányai befejeztével pedig a betegek támogatása egy igazi csoda lánnyá teszik.”


II. WonderWMN Győr Díj díjátadó

Az I. helyezett: Búzásné Kata

A II. helyezett: Kovács-Orosz Anna (Orosz Panni)

A III. helyezett: Vass-Ódor Melinda

Közönségszavazás nyertese: Töreky Zsuzsi

Önkormányzati különdíjban részesült: Reinhardt Éva


Galéria 2023


I. WonderWMN Győr Díj díjátadó

Az I. helyezett: Markszné Koncz Zsuzsanna

A II. helyezett Zajovicsné Vizer Bernadett

A III. helyezett Zsuzsa Gede

Különdíjban részesült Melinda Kertai

Önkormányzati különdíjban részesült: Kenyeres Dóra


Galéria 2022