WonderWMN Győr

A mai fejetlenséggel teli világban úgy érezzük ki kell emelnünk és meg kell becsülnünk azokat a kisebb-nagyobb hétköznapi csodákat, melyek melegséggel töltik el a szívünket!

Így a Kirschner Studios és a Győribaba Fórum közös álmaként létrejött a WonderWMN Győr Díj, mellyel kézzelfogható jutalomban szeretnénk részesíteni a hétköznapi csodákat alkotó hétköznapi nőket.

A WonderWMN Győr Díj csak nőknek szól, akik mindennap bizonyítják különleges erejüket. Mert mi nők képesek vagyunk egyszerre több szerepben is helytállni. Képesek vagyunk egyszerre dolgozó nők, anyák, társak, segítők és nők is lenni.

A kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének, önbecsülésének növelése és ösztönzés arra, hogy jónak lenni jó!

A díjat olyan hétköznapi nőknek ítéljük oda, akik a mindennapi feladataik mellett társadalmi szerepvállalásban is kimagaslóak foglalkozástól függetlenül.

Szeretnénk, ha ez a díj pozitív társadalmi változást indítana el, ezért keressük a köztünk élő Csodanőket, akik nap mint nap sokat tesznek családjukért és közösségükért.

A WonderWMN Győr Díj fővédnöke: Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos

A jelölés és a díjazás menetéről:
– A WonderWMN Győr Díj díjazottjaink személyére bárki javaslatot tehet 2022.04.20-ig.
– A jelölések mellé egy-egy személyes történetet is várunk!
– A dijazottakat internetes szavazás útján kerülnek kiválasztásra
Szavazás időtartama: 2022.04.21-2022.05.16

A díjkiosztó gála a Győri Művészeti és Fesztiválközpont közreműködésével 2022.05.26-án 18:30-tól kerül megrendezésre a Zichy-Palotában!

A kiválasztott CsodaNők az ünnepélyes díjkiosztó gálán vehetik át a WonderWMN Győr Díjat.

Hogyan jelölhetek?
Mi is ismerünk néhány CsodaNőt, de korántsem ismerjük az összeset, ezért mindenkire számítunk, hogy megtaláljuk és jutalmazzuk Őket, akik nap, mint nap sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.

A díjazottak személyére bárki tehet javaslatot egy személyes történet elküldésével, hiszen mindenki ismer olyan CsodaNőt, akikre szívesen gondol és szívesen meghálálná, amit érte, családjáért vagy épp közösségéért tett.

Jelölési szabályok:
– A WonderWMN Győr Díj jelöltje Győr-Moson-Sopron Megyében érvényes bejelentett lakcimmel rendelkezzen.
– A leadott ajánlás ne haladja meg a 1500 karaktert!
– A leadott ajanlás tartalmazzon személyes történetet.
– A leadott ajánlás tartalmazza a jelölt elérhetőségét, amelyen keresztül valóban fel tudjuk vele venni a kapcsolatot!
– Az ajánlások az alábbi űrlap kitöltésével adhatók le: https://forms.gle/UZ4SpMyetCLTRdS6A

Kérdés/kérés esetén az üzeneteket az info@gyoribaba.hu e-mail címre várjuk!

A köztünk élő kivételes, hétköznapi személyiségeket szeretnénk reflektorfénybe állítani!

Jelölj, szavazz és ünnepeld velünk a mindennapi CsodaNőket! Buzdíts másokat is, és találjuk meg együtt Őket!


Jelöltek:
Jelölt: Kertai Melinda

“Ha még nem ismered Kertai Melindát, ez a jelölés most ebben is segít!Kívülről “csak” egy mosolygós lánynak tűnik, de Ő egy mosolynál sokkal több. Egyedülálló két gyermekes édesanya, aki a gyerekekkel kapcsolatos számos teendő mellett, vállalkozó nő is és a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője.Egy pici lánynak látszik, közben pedig egy összeszedett, erős Nő egy hatalmas tűzoltóautóval.Azért jelölöm őt, mert erőn felül teljesít, a pandémiás időszak alatt például számtalan alkalommal fertőtlenítették le a padokat a játszótéren, és minden alkalommal mosolyogva fogadták a csillogó szemű gyerekeket, akiket a nagy piros autó ámulatba ejtett.De mesélhetnék arról is, amikor gyűjtés szervezett, hogy 2 gyerek el tudjon menni a nyári táborba, amikor megszervezte a tűzifa összevágását és elszállítását rászorulóknak, amikor egy “százholdas Pagonnyi” szemetet szedtek fel Győrszentivánon.Arról nem is beszélve, hogy ha hajnalig kell keresni az eltűnt személyt a hóban-fagyban, Ő ott van és segít.Ugyanolyan lendülettel és odaadással gyűjt tartós élelmiszert a rászoruloknak, mint amilyen odaadással épít fel és vezet egy önkéntes tűzoltó egyesületet.Úgy érzem, ezzel az díjjal, pont a Melindához hasonló hétköznapi Hősnőket kell megjutalmazni!”

Jelölt: Bozsaky Ágnes

“Ki mást is tudnék a CsodaNő címre jelölni, mint saját feleségemet Bozsaky Ágnest.Miért is állíthatom teljes elfogulatlansággal, hogy érdemes erre a díjra? Leírom. Már megismerkedésünkkor rheumatoid arthitisben szenvedett, jelenleg egy váll- és két csipőprotézise van, így mozgáskorlátozottnak számít. Gyermekkora óta élethivatása az elfogadás és mások segítése, amire családi neveltetése nagy hatással volt (bátyja autizmussal élő személy). Nem véletlen, hogy a gyógypedagógusi pályát választotta, azon belül specialitása az ADHD-val és autizmussal élő gyermekek saját módszeren alapuló komplex fejlesztése. Emellett Neurofeedback és AIT/FST tréner is. Elmondhatjuk tehát, hogy folyamatosan másokon segít, miközben ő is segítségre szorul. Jelenleg a győri Pöttöm Fejlesztő vezető gyógypedagógusa, csapatuk regionális szinten komoly hírnévnek örvend. Több mint 50 gyermekkel foglalkoznak, de ez a szám napról-napra bővül. A számtalan pozitív szülői vélemény alapján a 2021-es évben elnyerte az „Év gyógypedagógusa” díjat. Munkája mellett a magánéletében is állandóan 100% felett teljesít, hiszen háztartást vezet, feleség és édesanya is egyben. Utóbbi azért is kiemelendő, mert betegségéből adódóan a gyermekvállalás komoly nehézségekbe ütközött (volt olyan orvos, aki a gyermekvállalás lehetőségét ki is zárta), de végül lombikkezelés segítségével 2020-ban egészséges fiúgyermeknek adott életet, akit egészségügyi problémákkal nem küzdő édesanyákat próbára tevő gondossággal és odaadással nevel.”

Jelölt: Kocsis Krisztina

“Jelöltem egy különleges, csodás, nő, édesanya, Kocsis Krisztina. Krisztina évek óta folyamatosan önkénteskedik és olyan projektek részese, ahol lányoknak, nőknek nyújt segítséget. Én személy szerint a @KimeNő kapcsán ismerhettem meg. A KimeNő egy női Klub, ahol néha irányított feladatok mellett, néha csak úgy irányítatlanul mondhatod el, hogy mi nyomja a lelked. Ebben a közösségben nem kell félnem attól, hogy “lehülyéznek” vagy, hogy valaki más megmondja a “tutit”. Itt nem bánt senki senkit, ha nincs kedved beszélni az sem baj, ha csak csendben ülnél a sarokban, vagy épp kibőgnéd magad nem ítél el senki. Zsepi pedig mindig van! Nagyon hálás vagyok Krisztinának, hogy moderátorként velünk van, segít, meghallgat. Sokszor ugyanis nekünk nőknek már az is nagy segítség, ha egy támogató közegben kibeszélhetjük magunkat. Szeretem, hogy segítségével megismerhetem önmagam. Hogy itt kimondhatom, hogy “utálom a vasárnapi húsleves, rántott hús kombót” vagy épp, hogy “ma nagyon elegem van”. Sokunknak szüksége van erre, szükségünk van Rá! Köszönjük!” 

Jelölt: Kretlerné Kékesi Veronika

“Kretlerné Kékesi Veronika, mint minden szuperhős, akkor vált számomra hőssé, amikor láttam megküzdeni a kriptonitjával. Mert minden szuperhősnek van kriptonitja. Ő akkor vált azzá, aki, amikor testi-lelki tűrőképességét nem kímélve elkezdett felállni és újra lépni. Újra kezdeni terhességi szorongásból, pánikbetegségből, a perfekcionizmusa okozta családi válságból, a szegénységből és állandó változásból. 3 gyermeket nevel, 6 év korkülönbséggel. Generációkat átívelő gondolkodással, szenvedéllyel. A nap 24 órájában anya, feleség, tanuló, vállalkozó, alkalmazott, barát, jótevő és szűlői munkaközösség-vezető. Az anyaság mellett embereket tanít önálló vállalkozásra, szakmára. Kedvesen és szigorúan. Ha bántják polcra teszi, ha dícsérik elmeséli. Ha nem bírja, támogató kezekért nyúl, otthon. Veronika 16 éve nem ismeri az igazi hétvégét, amikor nincs más, csak ő. Mégis minden hétvégén, tökéletes tervezéssel tudja, mikor és mennyit tanít, nevel, beszélget, háztartást vezet, és tanul. Mert Veronika tudja, hogy az életben becsukódhatnak ajtók, ezért ő előre nyitja őket. A hétköznapokban gyógyszertári asszisztensnek tanul, és ez vállalkozása mellett második munkahelye is. Minden évben elhozza a “Hagyj el egy Mikuláscsomagot Győrben”-t, ezzel hitet, szeretetet. Leendő és kitartó anyukákat segít és támogat, mint országosan ismert “Kandászmami”. Néha tv-ben szerepel, néha élőben, vagy késő este bejegyzés formájában. Ő feleség is, aki szeret, bulit szervez, 14. házassági évfordulót ünnepel és álomutazásra gyűjt.”

Jelölt: Deliné Pőcze Erzsébet

“Deliné Pőcze Erzsébet az 1000 arcú Nő és akkor még keveset is mondtam. Mikor megismertem egy multinacionális cégnél dolgozott,mint csapatvezető! Mit kiderült tanárként kezdte pályafutását,szóval közel áll hozzá a sok emberrel való közös munka. Már akkoriban elkezdte kibontakoztatni szárnyait új területek felé és jelenleg is,ahogy Ő nevezi,kreatív choach-ként dolgozik,ami már elhivatottság,de amire a legbüszkébb lehet és vagyok Én is Rá,hogy gyermerkkori művészeti álmát nem adta fel és megalapította saját ékszermárkáját DeLine jewelry néven,ami már életérzéssé vált számára és a rengeteg elégedett DiLene ékszerviselő hölgy körében. Jelszava:”Lázadó ékszerek,utánozhatatlan nőknek!” Egyszóval az a fejlődés,ami a szemem előtt bontakozott ki és határ a csillagos ég,mindenképpen megér egy misét. 😉

Jelölt: Reitmajer Kriszta

“Reitmajer Kriszta igazi Wonderwmn ezért is szeretném jelölni. Három éve jógázom vele, mindkét várandósságom alatt és után is rengeteget köszönhettem és köszönhetek neki. Az ő útmutatásai szerint vajúdtam és ez nagyon sokat könnyített a szülésemen. Kriszta szívügye a várandós kismamák támogatása, segítése. (https://m.facebook.com/kismamajogagyor/) Az ő kismama jóga órái sokkal többek mint jóga: igazi női kör és szeánsz. Biztos vagyok benne, hogy Kriszta erre született hiszen már ha csak meglátom elönt a béke. Fantasztikus kisugárzása, türelme, kedvessége, szaktudása és tapasztalata csoda hatással van a kismamák lelki és testi egészségére. Mindenkinek önzetlenül és szívesen segít, támogató, megtartó, segítő női kört épít. Most már online is lehet jógázni vele a helloanya oldalon https://m.facebook.com/helloanya.hu/. Kriszta két csodás gyermek édesanyja. Szavazzatok rá!”

Jelölt: Szabó Andrea

“Andrea a környezetünk folyamatosan vibráló, aktív előpajzsa. Odaadó, szuper és laza anyuka, aki mellett kétség kívül kalandos, színes és élettel teli közegben nevelkednek gyermekei. Adventi vásárra is szigorúan hulladékmentesen, szemlèletformálóan készültek: 🌾 Luca-búza pici, lebomló tőzegcserépben, használt csomagolópapírral díszítve. 🪨 Történetmesélő kövei, avagy zero waste story-kocka. 🐝 Helyi termelőtől méhviasz lapokból saját készítésű gyertyák. 🌠 Kartonhulladékból ajándék kísérőkártyák. Örök harcos az élhető környezetèrt. Funkcionális táplálkozási tanácsadói végzettségèt munka, család és a SZÖSZ koordinálása mellett végezte. De mi az a “SZÖSZ”? A Szentiváni Öko Szeglet alapkövét 2019-ben tette le Andi egy szemét szedès szervezésèvel. Rengeteg akció, több, mint 30 tonna szemét, a csoport létszámának 300 főre növekedése, közterületi virágosítás, rászorulóknak létrehozott és művelt közösségi kert, kupakgyűjtő szív kihelyeztetése, “passzold vissza tesó” használt telefon visszagyűjtő akció és lassan már megszámlálhatatlan mennyiségű média megjelenés tanúsítja, hogy van kiért, van miért és nagyon is érdemes küzdeni. Eddig kicsit magányos feladat volt neki mindez, de a szervezet által társakra, segítőkre és megoldásokra lelt. S hogy mit is jelent számára a SZÖSZ? Az emberekbe vetett bizalmat, egy jobb világ reményét, az egyéni felelősségvállalás kiteljesedését a kritikus tömegig, az új barátságokat, a nagy találkozásokat, az egyesített akarat erejét.”

Jelölt: Gerbert Judit

“Gerbert Judit egy valódi CsodaNő! Lelkesedéssel, vidámsággal, kedvességgel, örömmel és jókedvvel leplezi azt a rengeteg megpróbáltatást, amin végigment.
Egyedül neveli varázslatos kislányát, megszámlálhatatlan helyen dolgozik és mindenhol helytáll! Egyszerre szervez esküvőket, ceremónia mesterkedik, majd a Pagony Könyvesbolt lelkes eladója, mellé hetente sok sok gyerkőc életét teszi szebbé, mókával, derűvel, hangos énekszóval, mely természetesen egyben zenei fejlesztés is. Nem hiszem, hogy sok olyan gyakorló anyuka van, aki nem hallotta még a nevét, vagy épp a Cifra Palotát!
A pandemia alatt, mikor nagyon nem mehettünk sehova, online foglalkozásokkal adott szusszanásnyi időt az anyukáknak, amiért nem lehetünk elég hálásak!
A munkája mellett még arra is szakít időt, hogy a Te Hangodat Ismerem Alapítvány munkatársa legyen és minden kezdeményezés lelkes szószólója. A mondás, hogy “Teher alatt nő a pálma” az ő esetében százszorosan igaz, pedig ő nem pálma inkább százszorszép”

Jelölt: Markszné Koncz Zsuzsanna

“Zsuzsa 4 évesen egy súlyos balesetet szenvedett, aminek nyoma mai napig arcán van. Ez a heg nagyon nehéz gyermek éveket okozott neki, hiszen rengeteg bántás, megvető tekintet kapott. 7 éves volt, mikor Édesapját elveszítette. Nehéz életútja korán kezdődött. 27 éves korában lerokkantosították, mozgásszervi betegségei, fájdalmai miatt. Sajnos jelenleg is több új betegséget diagnosztizáltak nála. Rengeteg
különböző betegséggel él. 17 műtét után! Az elmúlt két évben, Fia is nagyon beteg volt. De mindezek mellett sem hagyta abba a rászorult családok támogatását. Nagyon sok betegség, állandó fájdalom miatt, nagyon erős fájdalom csillapítókat szed. Tudja, érzi, hogy lassítani kellene.
De az Ő szavaival élve :
,, elképzelni sem tudom, hogy ne tegyem amit a szívem diktál!, nem tudnék
élni enélkül “!
A betegségei, és hatalmas veszteségei ellenére is pozitívan gondolkozik, és mosolyog. Nem panaszkodik, mindig a hozzá forduló emberek az elsők számára. Önmagát mindig háttérbe helyezi. Férje és Fia mindenben támogatja, és mindig nagyon hálás az Önkénteseknek, és az adományozóknak.
Országszerte segít, több mint 20 éve, régi vágya volt az alapítvány,
hiszen, sajnos egyre több a rászorult ember. Az alapítványt 2020 szeptemberében jegyezték be. Karácsonykor mindig nagy volumenű élelmiszer gyűjtő akciót szervez. Ilyenkor a gyerekeknek mindig új játékokat visz, úgy véli, a karácsonyi csoda, mindenkinek jár.
Húsvétkor nyuszi jelmezben, Mikuláskor pedig szép piros ruhát ölt, és így
viszi a gyerekeknek az édességet.”

Jelölt: Zajovicsné Vizer Bernadett

“Sok éve alapította meg a Lurkó Alapítványt, amit szinte minde győri ismer, de azok bizonyosan, akiknek gyermeke a győri kórházban töltött már el pár napot. A Lurkó Alapítványt saját gyermeke kórházi kezelését követően alapította. Az Alapítvány feladatául tűzte ki a Petz Aladár Megyei Oktató Korház Gyermekosztályán fekvő és a vizsgálatra várakozó gyermekekkel való játszást, foglalkozást. Évek áldozatos és valóban becsületes, önzetlen munkájának számos gyümölcse lett, többek között a kórházi játszótér kialakítása. A pandémia kezdetekor a kórház egyéb dolgokban is számíthatott rá. Szinte kis mozgalmat hozott létre azzal, hogy lelkes önkéntesek bevonódását lehetővé tette. A kórházban a leterhelt ápolónőknek is aktív segítsége abban, hogy némely ápoláskiegészítő tevékenységben segítséget nyújt. Tevékenységéről a Kisalföldi újság többször tudósított.”

Jelölt: Farnady Tamara

“Saját magamról… Irónikusan, valóságosan: 3 gyönyörű kislány édesanyja, rokkantnyugdíjas, elvált nő. A hétköznapokban több helyen helyt állva teljesítek egészséges embereket meghazudtoló módon. Sokszor kérdezik, honnan az energia? Az engem körül vevő szintén hétköznapi hősöktől és az elismerésből. 28 évvel ezelőtt súlyos balesetet szenvedtem, majd diabeteses lettem, de ez csak előre vitt nem pesszimizmusba rombolt. Édesanyám folyamatos jelenléte és támogatása nélkül nem ment volna. Azóta 3 csodálatos kislány édesanyja lehetek, kistermelőként prémium terméket prezentálhatok és péklányként sok finomsággal örvendeztet hetem meg a kuncsaftjaimat. Van még dolgom…ezért vagyok itt. Hogy adjak és hagyjak valamit magam után. Mindannyian képesek vagyunk mindenre és azon túl. Mottóm: live your wonderful Life!”

Jelölt: Fedics Lamos Olívia

“A jelöltem egy gyógyító csodanő Fedics Lamos Olívia, a Dorcsi Rita Mozgásfejlesztésért Alapítvány gyógytornásza.
Munkája, hivatása abból áll, hogy a különböző problémával hozzá érkező gyerekeket, állapotuknak megfelelő tornában részesítse.
Rengeteg gyermek érkezik hozzá különböző mozgásszervi, izomzati, mentális problémával, a legjobb tudása szerint igyekszik segíteni, és hiába, hogy a kis páciens általában végig sírja az alkalmakat, ő tudja, hogy ez a szükséges rossz, és ez a munkája velejárója. Már azért is díjat érdemelne, mert elég erős mentálisan, ahhoz, hogy ezt egész nap hallgatni tudja.
Tiszteletem azért is határtalan iránta!
A legjobb érzés a világon látni ahogy a gyermekünk egy-egy kezelés után máris könnyebben mozdul, fordul, kúszik, mászik, lépeget. A fejlődést melyről csak az a szülő álmodik, kinek a gyermeke fejlesztésre szorul.
Ha valaki csodanő, ő teljes mértékben az! Remélem jelölésem nem lesz hiába való és ő is kapni fog egy díjat, mert mindenkinél jobban megérdemeli.”

Jelölt: Jármy-Takács Judit

“Remélem, hogy lehetséges az, hogy egy Tanárnőmet jelöljem erre a címre. Jármy-Takács Judit a Baksa Kálmán Gimnázium történelem-magyar szakos tanára, aki az utóbbi két évben mindent beleadva készít fel minket fakultációi során az emelt történelem érettségire. Nem ismer lehetetlent, és nekünk, diákoknak a legtöbbet ad, amit bárki adhat, szabadidejét és energiáját nem sajnálva plusz órákat tart. Az online oktatás alatt az online órák mellett videókat is készített az adott tananyagról, minden tőle telhetőt megtett ahhoz, hogy elsajátítsuk a tantárgyat. Ezeket a videókat később nyilvánossá tette, hogy az ország bármely pontján elérhetővé váljanak, és ne csak nekünk, hanem mindenkinek segítséget nyújtson a karantén ideje alatt. Magánszemélyként és tanárként is egy csodálatos ember, karizmatikus személyiséggel, és tényleg, rengeteget köszönhetünk neki. Tehát számomra ő egy igazi Csodanő!”

Jelölt: Gede-Tóth Zsuzsa

“Jelöltem a feleségem lenne. Segíts hogy segíthessünk Facebook csoport alapítója. Igaz, hogy még nem civil szervezetként, de azon vannak a barátaival, hogy segítsenek az embereken. Győr és környékén segítik a rászoruló családokat! A már meglévő családjaik – és sajnos az utóbbi
időben ezen családok száma megnőtt. – Nem kapnak segítséget sehonnan, mivel a nagy alapítványok jó része rászorultsági papírt kér tőlük. Nagyon sok munkája van ebben a csoportban. Folyamatosan gyűjtéseket szerveznek a mindennapokra és ünnepi alkalmakra (karácsony,mikulás,húsvét stb). Időt és energiát nem kímélve két gyermek mellett viszi a csoportot. Ahol tudnak segítenek, hiszen ezért vannak
🙏 És Zsuzsa végtelenül hálás azoknak az embereknek, akik segítik, támogatják őket a munkájukban adományaikkal”

Jelölt: Zobák Júlia

“A jelöltem Zobák Júlia, aki ízig-vérig nő, feleség és coach. Amikor megismertem, már akkor tudtam, hogy nem fogok unatkozni mellette. Megzabolázhatatlan. Minden nehézséget, betegséget leküzd, mert mindig azt mondja, az élet szép. Nincs számára lehetetlen, kifogások helyett mindenre megoldást keres. Mosolyával mindenki bánatát enyhíti, kacagása ezer közül is felismerhető. Lételeme, hogy optimizmusával bearanyozza a körülötte lévők életét. Ámulattal figyelem fogyhatatlan erejét. Beszédes, kíváncsi, nyughatatlan. Amikor azzal kezd egy mondatot, hogy „arra gondoltam”, már tudom hogy megint tervez valamit. Önkénteskedik, pro bono foglalkozásokat tart, és mindig ad. Időt, figyelmet, végtelen szeretetet. Úgy látom az emberek szeretnek a közelében lenni, és töltekezni energiájából. Imád nőnek lenni. Szívügye megmutatni a hozzá forduló hölgyeknek, hogy nőnek lenni csodás.”

Jelölt: Bokkon Viktória

A jelöltem a feleségem, aki csodálatos édesanya és feleség, minden szabadidejét karitatív célok megvalósítására fordítja.
Nagyobbik gyermekünk tejfehérje allergiás. Az Ő egészséges táplálása, és a többi édesanyának való segítség nyújtás motiválta arra, hogy elindítsa, 2 évvel ezelőtt Gourmet baba nevű Facebook és Instagram oldalt. Posztjaival és receptjeivel támaszt nyújtani azoknak a szülőknek, akik hasonló cipőben járnak. A helyi baba-mama klub lelkes szervezője. Heti rendszerességgel szervez programot a kismamáknak és édesanyáknak, nem csak játszani invitálja a helyieket, hanem szakembereket is meghív, így akár pszichológussal is tudnak beszélgetni, vagy fejlesztő pedagógusok adhatnak segítséget. A baba-mama klub által megvalósította a Nagyszentjánosi Születés falat, ahol 2022-tól kezdve egy emlékünnepélyt van lehetőség tartani a településre született gyermekeknek. Emellett a Győri Születéshete fesztivált egyik főszervezője az elmúlt 2 évben. Szervező társával összefoglaltak minden olyan győri és Győr környéki foglalkozást, szakembert és lehetőséget, amely megkönnyítheti a kisgyermekes családok életét. Amikor hallottam a lehetőségről, rögtön tudtam, hogy jelölnöm kell Vikit. Eddigi aktivitásai alapján Ő megérdemli a díjat.

Jelölt: Kenyeres Dóra

“Dórival harcostársak vagyunk. Mindketten egy Down fiatalt és egy ép testvért nevelünk egyedülállóként. Az ő Down lánya 21 éves, de kisebbik lánya is sok feladatot ad ADHD-sként. Down gyermeke születése után Dóri gyógypedagógusnak tanult, több terápiát, módszert sajátított el. Szinte folyamatosan képezi magát, hogy hatékony segítséget nyújtson az eltérő fejlődésű gyermekeknek. A pedagógiai szakszolgálatnál dolgozik, fejlesztő foglalkozásokat és tanulástechnikai tréninget tart, szakértői vizsgálatokat végez. De munkaidőn túl is ezekért a gyerekekért tevékenykedik. Több évtizede Down dada és Sorstárs segítő mentor szülő. A FB-on aktívan részt vesz Down és ADHD-s közösségek életében. Néhány éve létrehozott egy kamasz-felnőtt csoportot a nagyobb Down gyermekek családjai számára. Nemrég a Down Alapítvány is felkérte hasonló munkára. Ezen túlmenően az általa vezetett győri mentor egyesületben az atipusos gyermekeket és családjukat segítik széles körben. Szeretné a civil szervezet tevékenységét segítő szolgálattal, nappali foglalkoztatóval, lakóotthonnal, munkalehetőséggel bővíteni. Emellett a saját gyermekeivel is aktív életet élnek. Sportolni járnak, speciális étrend szerint főz nekik, kirándulnak, fotóterápiára és különböző programokra viszi őket. Életének minden percében azért dolgozik, hogy az eltérő fejlődésű gyermekek és családjaik nehézségeik ellenére boldog, kiegyensúlyozott életet élhessenek. Ezért érzem őt CsodaNőnek.”

Jelölt: Pintér Mónika

“Édesanyámat, Pintér Mónikát azért jelölöm a díjra, mert mindamellett, hogy gyönyörű nő, rendkívül jól helyt áll a mindennapokban. Hárman vagyunk testvérek, és kamasz lányaként mondhatom, hogy mennyi energiát fordít ránk. Törekszik a legjobbat adni nekünk. Családunk tagjai ételérzékenységgel élik mindennapjaikat, így a konyhánkban minden glutén-tej és tojásmentesen készül. Igyekszik a hasonló sorsú ételallergiásoknak receptjeivel segíteni. Nemrég megjelent első könyve (Ambrus Éva-Pintér Mónika: Mentesen is teljesen! Boook Kiadó, 2021.) is azt a mottót tűzte ki célul, hogy ételallergiával, mentesen is lehet teljes életet élni. Saját kisvállalkozását nemrég indította el, segítve ezzel is sok családnak. Német tanár, óvónéni és gyógypedagógus is. Nagyon becsületes és érzékeny. Kreatív ötletei vannak az élet minden területén. Mindig képes mindenkinek az arcára mosolyt csalni. Egyszóval, CSODANŐ.”


I. Helyezett díjcsomagjának értéke: 106.000 Ft, tartalma:

II. Helyezett díjcsomagjának értéke: 87.000 Ft, tartalma:

III. Helyezett díjcsomagjának értéke: 70.000 Ft, tartalma:

Különdíj:

  • Egy 15.000 Ft értékű kristályékszer szett – tisztítva, töltve, díszdobozban az EK-SK Design felajánlásából – “Emelkedés (Madárkás szett) Egy igazi Női, erővel, energiákkal, szeretettel teli nyaklánc – karkötő szett. Szeretnék hozzájárulás lenni a hétköznapokhoz, hogy a sok sok akadály mit megélnek a WonderWMN-ek, könnyedebbé váljon.”
    https://www.facebook.com/EkSKDesign
    https://gyoribaba.hu/2022/03/28/eksk/

Egy gyönyörű és tökéletes estén adtuk át az első WonderWMN Győr Díjat a csodálatos Zichy-palotában!
18 csodás nő lett jelölt! Egytől-egyig szívet melengető és egyben szívet markoló történettel!

A minden jelöltünket megjutalmaztuk emléklappal, virággal és egy Mézédes mézeskalács szívvel!

Egy díjról lévén szó, az első három helyezett nagyértékű csomagokkal, egy gravírozott üveg plakettel és elismerő pillantásokkal lett gazdagabb!

Az I. helyezett: Markszné Koncz Zsuzsanna

A II. helyezett Zajovicsné Vizer Bernadett

A III. helyezett Zsuzsa Gede

Különdíjban részesült Melinda Kertai

Önkormányzati különdíjban részesült: Kenyeres Dóra

Hálásak vagyunk a Győri Művészeti és Fesztiválközpont minden munkatársának a gyönyörű és hangulatos este kivitelezéséért!

The Arrangemansion és Balázs Dankó csodás zenei kiséretéért
Az OrchiDea Dekor és Virágbolt virág kapujáért!
A Pirítós Delikátesz pogácsájáért és pezsgőjéért!
A Foxy Photography képeiért!

És természetesen nagy hálával tartozunk Virág-Adorjan Andrea polgármesteri főbiztosasszonynak, amiért szívügyének tekinti díjunkat, a fővédnökségért és a remek, mosollyal teli estéért!

A díj átadással egy csoda folyamat indult el, melyet ezentúl minden évben újra és újra átadunk majd, ezzel növelve a nők társadalmi megbecsülését, önbecsülését és egyben ösztönzünk arra, hogy jónak lenni jó!