Zöld szám anyáknak+36 80 414 565

EMMA egy közösség: sorstárs- és szakmai közösség, amely elsősorban a gyermekvállalás  időszakán keresztül tekint rá a női életútra, és dolgozik azért, hogy az anyák társadalmi helyzete javuljon. Tevékenységünk előterében a várandósság, a szülés, és a kisgyermeknevelés évei, illetve az ehhez szorosan kapcsolódó társadalmi rendszerek állnak, különös tekintettel a szülészeti ellátórendszerre.

Hiszünk a nők közötti összefogás és szolidaritás erejében. Arra biztatjuk, abban támogatjuk a nőket, hogy tegyenek önmagukért és egymásért, és vállaljanak  felelősséget a társadalmi szintű változásért is.

Segítőként és szakemberként elsődlegesnek tartjuk, hogy ne szakadjunk el a nők által megélt valóságtól, az anyák tapasztalatait egyéni-közösségi-társadalmi összefüggéseiben fogadjuk be, értsük meg, és a változásra ennek tudatában törekedjünk.

Hiszünk abban, hogy minden nőt, élete minden pillanatában egyenlő módon megillet a méltóság, a biztonság, a szabadság és az önrendelkezés. A női életet összetettségében éljük és látjuk, meggyőződésünk, hogy annak egyes aspektusai, kihívásai egymással összefüggenek, ezért elkötelezettek vagyunk a nőtémákban aktív csoportok együttműködése mellett.

Alapértékeink a szabadság, hitelesség, elfogadás és örömteliség, amelyeknek a megélésére törekszünk személyes, szervezeti és közösségi szinten.

(Az EMMA Egyesület nem egészségügyi szolgáltató, azaz nem foglalkozik várandósgondozással, szüléskíséréssel. Tagjai különböző szakmai háttérrel rendelkező nők, akik egyesületi tevékenységüket szakmai kompetenciáiknak a keretein belül végzik.)

https://emmaegyesulet.hu/

https://www.facebook.com/emmaegyesulet