A Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány több mint húsz éve működik. A győri Gyermekintenzív osztály támogatásával célunk az akár életveszélyes állapotban lévő gyermekek, csecsemők ellátásának javítása. Tesszük mindezt, akár eszközök beszerzésével, akár a szakemberek, akár a laikusok továbbképzésével, hiszen a tudás az, ami valóban életet menthet.

Szeretnénk tenni azért, hogy minél kevesebb legyen a súlyosan beteg gyermek és a baleset. A különböző helyszíneken tartott oktatások során a szülők, pedagógusok ismereteit igyekszünk bővíteni a csecsemő- és gyermekkori sürgősségi helyzetek, újraélesztés terén. Tesszük ezt azért, mert a későbbi gyógyulás szempontjából nagyon fontos a helyszíni ellátás minősége.

Az oktatás keretein belül rövid elméleti képzéssel megtanítjuk az újraélesztés alapjait újszülöttkortól felnőtt korig, minden korosztályt érintve. Ezt követően gyakorlási lehetőséget biztosítunk különböző méretű babákon. Ugyanis a megfelelő minőségű újraélesztés elsajátításában nagyon fontos a gyakorlás, ezzel érhető el, hogy a lépések jobban rögzüljenek, és fel tudjunk készülni az esetleges éles szituációkra. A jó minőségű újraélesztéssel életet menthetünk, illetve a hosszútávú kimenetelen is jelentősen javíthatunk. Sürgősségi helyzetek megoldás is szóba kerül, fokuszálva a légúti idegentest ellátására. Gyermekkorban gyakran előforduló probléma a légutakba kerülő különböző idegen anyagok. Ennek megelőzése lenne a legfontosabb teendőnk, de ha már a baj megtörténik, akkor fontos a megfelelő reakció, ugyanis ebből a szituációból is életveszélyes állapot, akár légzésleállás is kialakulhat.

http://www.gyermekintenziv.hu/

https://www.facebook.com/gyint