Apró-Floszberger Dorka vagyok a DoborkA pelusok és zero waste életmódot segítő termékek megálmodója és készítője.

Célom, hogy segítsem a családokat a kevesebb hétköznapi hulladék termelésében életük több területén, így egyedi, kézműves termékeim nem csak szépek, hanem praktikusak és környezettudatos szemlélettel készülnek a család minden tagjának.

Kisfiammal piciként kezdtük a mosizást, így 2018 őszén beszippantott ez a világ, minden percét szerettem, hamar a magyar készítők pelusaira váltottunk, majd az első pelenka megvarrása után, sok próba és tesztelés következett, csakhamar a hobbiból vállalkozás lett.

Pelenkáim hátrafelé záródó csónakos pelusok, mert nekünk ez a megoldás vált be leginkább. Szeretem ezt típust, fazont, mert a betét és a PUL csak ott találkozik a baba bőrével, ahol az mindenképp szükséges, derékon, pocakon és combnál csak a puha pamut simul babánkra. Ezáltal nem nyomja meg sehol, kisebb, formásabb a csomag is, könnyebb a mozgás, mégis előre betölthető, “apabarát” a pelenka. Szeretem a természetes anyagokat, mind a külsőknél, mind a betétek felépítésénél, ezért a pamut jerseyvel, vagy ritkán viszkóz jerseyvel is dolgozom. Minden pelushoz saját betétet készítek, melyek kender, bambusz és pamut összetételűek a legjobb nedvszívás érdekében. Eredetileg kétféle csónakos pelenkát készítek, sima hátra tépőset és EC-pelenkát, melyek egy ideje gyapjú csónakkal is kérhetőek.

Most újabb változás előtt állunk, így 2022 tavaszáig szünetelek, de rengeteg ötletem áll tesztelés alatt, és még több készülőben, amiket majd mi is tesztelünk, hogy mikor visszatérek, már csak bevetnetek kelljen a különféle típusú és fazonú pelenkákat és kiegészítő termékeket.

Pelusok mellett pelenkázási kiegészítőket, női betéteket és konyhai zero waste termékeket is készítek, hogy minden maradék anyag felhasználásra kerülhessen.

Gondolj a Babádra!

Gondolj Magadra!

Gondolj a Környezetedre!

Gondolj a Földünk jövőjére!

Gondolj saját Jövődre!

Gondolj Gyermeked jövőjére!

Elérhetőségeim:

Facebook: https://www.facebook.com/DoborkA.pelus

Instagram: https://www.instagram.com/doborka.pelus/

E-mail: doborka.pelus@gmail.com