„Anyukám elmesélése szerint egy főzőkanállal a kezemben tanultam meg járni. Talán ennek is szerepe volt abban, hogy kis korom óta az egyik legkedvesebb hobbim a sütés-főzés.

Lukas & Lea mérőkanalas receptkönyveinek ötlete szülési szabadságom alatt született. Kisfiam, Lukas még nem volt egyéves, de már velem együtt sürgött-forgott a konyhában. Bár a főzőkanál az ő esetében járássegítőként nem vált be, de a habverővel és a szűrővel együtt a kedvenc játékai közé tartozott.

Mindennapjainkban nagy hangsúlyt fektetünk az önállóságra nevelésre, nincs ez másképp kisfiam óvodájában sem, ahol Maria Montessori elveinek megfelelően képek alapján, mérőkanalakkal sütnek-főznek a gyerekek. Csodás látni az örömet és izgatottságot az arcukon, amikor várják, hogy elkészüljön az általuk készített finomság. Így jött a gondolat, hogy Németországban élő anyukaként elkészítsem az első magyar mérőkanalas receptkönyvet saját receptekkel és arculattal.

A receptkönyvek különlegessége, hogy már óvodás kortól akár önállóan süthetnek velük a gyerkőcök.

  • Nem kell hozzájuk sem mérleg, sem egyéb mérőeszköz. 5 színes mérőkanál segíti az alapanyagok mérését.
  • Sőt olvasni tudás sem, mivel szöveg helyett képekben mutatjuk be a recepteket. A több mint 500 képet követve a gyerekek kis segítséggel maguk is el tudják készíteni a finomságokat.

A gyermekbarát recepteket bátyámmal, Bálinttal együtt állítottuk össze, aki főszakácsként sokéves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és ugyancsak rajong a gasztronómia világáért. Az egyes receptlépésekről készült fotókon szorgos gyerekkezeket láthattok – a családban lévő gyerkőcök vállalták a feladatot és sütötték-főzték végig velünk a recepteket. Ezenkívül hatalmas támogatást kapunk családunk további tagjaitól is, akik például a logisztikában és értékesítésben segítenek nekünk.

Már alig várjuk, hogy további mérőkanalas receptkönyvekkel lephessünk meg benneteket! Addig is kellemes időtöltést és sok örömteli pillanatot kívánunk nektek és gyermekeiteknek Lukasszal és Leával a konyhában!”

Soós Kata & Soós Bálint

“Lukas & Lea a konyhában” megálmodói

Webshopunkat itt találod: www.lukaslea.hu

Kövesd a „Lukas & Lea a konyhában” oldalát Facebookon és Instagramon is!

Nézd meg a „Lukas & Lea a konyhában” szóló kisfilmet a YouTube-on!