Farkas Barbara meseíró vagyok. A kislányom, Panni születésekor a saját szórakoztatásunkra kezdtem el meséket írni. A meséim főszereplője eleinte egy macilány volt, később pedig egy tacskókölyök, Kicsi Tacsi lett, aki anyukájával, Anya Tacsival és apukájával, Apa Tacsival a Pipacsosmezőn álló Tacsiházban él. Kicsi Tacsival hol vicces, hol komoly kalandok esnek meg, amelyekre az alapot általában saját életünk eseményei szolgáltatják. Így Kicsi Tacsi kalandjai tulajdonképpen bármely mai kisgyerekkel megeshetnének.

A meséim elsősorban a 2-5 éves korosztálynak szólnak, ennek megfelelően nyelvezetük könnyű, a kisgyerekek számára is érthető és mentes a csúnya, gyerekfülnek nem való szavaktól, kifejezésektől. A történetek nincsenek túlbonyolítva, ugyanakkor szórakoztatóak és színes képpel illusztráltak. Az illusztrációkat is magam álmodtam meg és készítettem el.

Bár az első meséim évekkel ezelőtt születtek, publikálásukra csak a közelmúltban gondoltam. 2020 tavaszán a koronavírus járvány alatt született meséimnek – Kicsi-Tacsi kalandjai néven – Facebook oldalt hoztam létre. Itt, valamint a honlapomon és Instagram oldalamon teszem azóta is közzé újabb és újabb történeteimet. Mára már több mint 30 mesém érhető el bárki számára ingyenesen ezeken a fórumokon.

2021 februárjában magánkiadásban jelent meg első mesekönyvem, mely a Kicsi Tacsi kalandjai Anya Tacsival címet kapta. A mesekönyv három történetében Kicsi Tacsi még nagyon pici, épp ismerkedni kezd a környezetével. És mint egy dacos kisgyerek, heves érzelmi kitörésekre ragadtatja magát, ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarja. Szerencsére – mint a legtöbb kisgyerek mellett – Kicsi Tacsi mellett is mindig ott áll az anyukája, Anya Tacsi, aki finoman és szeretettel terelgeti, nevelgeti kicsinyét.

A mesekönyvem mellé egy 20 oldalas színezőt is készítettem, melyből a gyerekek jobban megismerhetik Kicsi Tacsi életét a Pipacsosmezőn, kedvenc játékait, ételeit, családját és barátait.

Meséimet és mesekönyvemet szeretettel ajánlom minden kisgyereknek. Remélem, hogy sok örömet lelnek majd bennük!

www.kicsitacsi.hu

www.facebook.com/kicsitacsikalandjai

www.instagram.com/kicsi_tacsi_kalandjai