Helyszín: 9021 Győr Kazinczy u. 5-7 Kantharosz Alapítvány Pinceklubja
Időpont: 2022. február 23. szerda 17:00-19:30

A havi rendszerességű, ingyenes Győribaba Fórumokon az érdeklődők szakemberektől kaphatnak választ különböző témákban, különböző kérdésekre.

Az informatív alkalmak folyamán feldolgozzuk a család tervezéssel, várandóssággal, szüléssel, gyermekágyas időszakkal, kisgyermekgondozással és fejlesztéssel kapcsolatos témákat. Ehhez az előadássorozathoz is, olyan szakemberek csatlakoztak, akik munkássága, saját területükön kiemelkedő.

A Fórumok a Tiason 5D Diagnosztikai Központ segítségével jöhetnek létre!

Az ismeretterjesztő sorozat harmadik állomásán a szülésre hangolódunk! A 2,5 órás előadás magában foglalja a testi és lelki felkészülés számos mozzanatát!

• 17:00 Kineziotappel a könnyebb várandósságért
-Előadó: Dr. Pelczmann Tímeaaki az ELTE gyógypedagógiai karán végezte el az alap- és a mester képzést is. Szakterülete a szomatopedagógia. A korai fejlesztés mellett óvodáskortól időskorig foglalkozik mozgásterápiával – a hagyományos gyógytornától kezdve egészen a kinezio tape és az NRX applikációk készítéséig, az egyéni szükségleteknek megfelelően. Mindemellett gyermekjóga oktatóként és jogászként is tevékenykedik.
– Szelíd és hatékony segítség várandós és szoptató kismamák számára. Sokan ismerik és elsősorban sportsérüléseknél alkalmazzák ezt a több, mint 40 éve bizonyító módszert. Maga a tape egy mesterséges hatóanyag nélküli, vékony, rugalmas pamutszalag, ami akril ragasztóval van ellátva, így az érzékeny bőr számára sem megterhelő. Hatásmechanizmusának alapja, hogy a bőr és az az alatti szövetek fellazulnak, intenzívebbé válik a keringés, enyhül a nyomás. Az izmokat, izületeket stabilizálja, a fájdalomcsillapító idegsejteket pedig aktiválja. Kevesen tudják, hogy ez a technika megfelelő anatómiai ismeretek mellett a várandósság során és a szülést követő időszakban is rengeteget segíthet. A teljesség igénye nélkül: A kismamák gyakori panasza a pocaknövekedéssel gyakran együtt járó derékfájás, esetenként a nehézlégzés, a bokadagadás. A szülés során előforduló szétnyílt hasizom, de akár a tejcsatornák gyulladása esetén is megoldást jelenthet egy megfelelően felhelyezett kinezio tape.

• 17:40 Őssejt tudástár!
– Előadó: Buderer Jutka a Krio Intézet Zrt. Észak – Nyugat Magyarország Területi Tanácsadója
– Milyen betegségek kezelésében használnak küldökzsinórvérből és köldökzsinórszövetből származó őssejtet?
– A köldökzsinórvér levétele káros e a baba vagy a mama egészségére?
– Meddig tárolhatóak az őssejtek?
– Az egyik gyermekemtől származó köldökzsinórvért felhasználhatják e testvérei vagy más családtagok?
Ezekre és minden egyéb kérdésre választ kaphatunk az előadás folyamán!


18:20 “Apás szülés” – A hatékony vajúdástámogatásról
– Előadó: Albert Nóri
– a Várandós Családi Műhely vezetője, szülésfelkészítő tréner, gyermekágy és szoptatástámogató dúla, KoroKan masszőr, pedagógus -Manapság gyermekük születésénél a legtöbb Édesapa szeretne ott lenni.Bizonytalanságukat általában az okozza, hogy nem tudják, mennyire hatékony segítségei tudnak gyermekük Édesanyjának lenni a vajúdás és szülés óráiban. Nem tudják, hogy nem csak párjuk könnyebb szülését, de gyermekük könnyebb születését is támogatni tudják. Erről szeretnék mesélni kicsit az érdeklődőknek, hogy eloszlassuk a bizonytalanságokat, és egy kis tudást is átadjak. Szeretettel várok mindenkit!

Az előadáson való részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: https://forms.gle/XdP8R8fVdYMo9RH8A

A programsorozat támogatója a Kantharosz Alapítvány!

A programváltozás jogát fenntartjuk!